Édes díszek

Sütiből dekoráció? Igen! Linzertésztából nem csak a délutáni kávéhoz vagy teához készíthetünk apró finomságokat, hanem otthonunk dekorálására is használhatjuk.

Linzertészta:

– 40 dkg liszt

– 25 dkg vaj

– 12 dkg cukor

– 2 tojássárgája

1. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját.

2. Kinyújtjuk (nem túl vékonyra, így sülés közben nem fog gyorsan megpirulni a linzerek széle) és kiszaggatjuk, cukorgyönggyel díszítjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a linzereket és 180 °C-os sütőben kb. 10 percet sütjük (végig figyelve, hogy ne kezdjen el pirulni).

Fahéj Magazin

Tippek:

Ha akasztható díszt szeretnénk készíteni, még sütés előtt a tepsiben lyukasszuk át a linzert a megfelelő helyen egy hurkapálca segítségével.

Az ültetőkártyához a díszt folyékony ragasztóval rögzítsük.

Az asztali díszeknél a kaspó vagy a tál feltöltéséhez használhatunk dekorhomokot, dekorkavicsot vagy akár földet és füvet is. Ha a díszek nem állnának meg maguktól, egy mögéjük szúrt fogpiszkáló segítségével támasszuk ki őket.

Fahéj Magazin

Forrás: