Gombapaprikás galuskával

Egy gombapaprikás galuskával ebédre vagy vacsorára? Íme, a recept és már készítheted is!

Hozzávalók:

– 40-50 dkg sampinyon gomba

– 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt

– zacskós pörkölt por

A galuskához:

– hagyományos nokedli-tészta alap

– plusz 2-3 evőkanál búzadara

– 1 csomag kapor

– evőkanálnyi zsiradék.

Elkészítése:

A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk.

Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.

Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.

Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: