Süssünk cseresznyés-rácsos süteményt! 2016-06-08 Blog, Diéta, Otthon Megosztás: Tweet Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni! Cseresznyés rácsos sütemény Hozzávalók 50dkg liszt 10 dkg vaj 20 dkg porcukor 1/2 dl tej 1 sütőpor 1 egész tojás és egy tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál méz. Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor. A rácsos cseresznyés sütemény elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket. A cseresznye töltelék elkészítése: A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát. A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index