Csoda a konyhában – Így tegyük ragyogóvá a zsíros sütőt! 2016-01-10 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Hogyan tartsuk igazán tisztán a sütőt? Fogas kérdés, hiszen ha nap mint nap használjuk, annyi zsírt, piszkot szed össze, hogy a belsejébe nézni sincs kedvünk. Ám egy olcsó és egyszerű trükkel ragyogóvá tehetjük! A sütő megjelenése sem mindegy – különösen, ha valakit beengedünk a konyhánkba és segédkezik az ételek elkészítésében. Nem várhatjuk csúnya, zsíros, ráégett maradékokkal tarkított sütővel, node magunk se szívesen használjuk ilyen formában ezt a konyhai eszközt. Rendszeres tisztításra rágondolni is rossz! Emlékeinkbe gyakran visszajöhet a reménytelennek tűnő, ádáz küzdelem: a belső rész és az üveg súrolása. Nem kell azonban ennyire elkeseredetten nekiveselkednünk, ha tiszta és mutatós sütőt szeretnénk! Használjuk inkább a régi házi praktikákat! Mire lesz szükségünk? Víz Szórófejes flakon Szódabikarbóna Ecet Egy kis tál Rongy Hogyan tisztítsuk? Vegyük ki a sütőből a rácsokat. Keverjünk össze egy tálban 1-2 kanál szódabikarbónát vízzel. Olyan arányban vegyítsük, hogy pasztát kapjunk, melyet könnyű szétteríteni a felületen. Fedjük be vele a sütő belsejét. A szódabikarbóna barnává fog változni. Hagyjuk a sütőben egész éjjelre a keveréket. Legalább 12 órára van szüksége, hogy „jól dolgozzon”. Másnap egy nedves ronggyal töröljük ki a szódabikarbónát, amennyire lehet. Öntsünk ecetet egy szórófejes flakonba és spricceljük a sütő belső felületére, ahol még mindig látunk szódabikarbóna foltokat. Töröljük le nedves ronggyal ezt is. Helyezzük vissza a rácsokat a sütőbe. Állítsuk a sütő hőmérsékletét alacsony fokozatra, 15-20 percre. Ez megszárítja majd a belsejét. Jöhet az ablaküveg! Állítsunk össze hasonló tisztító keveréket víz és szódabikarbóna felhasználásával, hogy paszta állagú mixet kapjunk. Vigyük fel az üvegre a pasztát és hagyjuk rajta állni 30 percig. Ezután nedves ronggyal töröljük szép tisztára az ablakot! Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu