A legerősebb természetes antibiotikum 2016-03-12 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Egyre többen térnek vissza napjainkban a természetes módszerekhez, ha betegségeket szeretnének kiűzni szervezetükből, vagy éppen megelőznék azokat. A recept a középkori Európából származik, és felér egy antibiotikummal. Léteznek természetes megoldások szervezetünk felerősítésére, ezáltal a betegségek leküzdésére vagy éppen távoltartására. A szóban forgó, igen hatékony tisztító tonik alap formája még a középkori Európából származik, abból az időszakból, amikor az emberek számos gyötrő betegségtől és járványtól szenvedtek. A tökéletes antibiotikum Antibiotikumról van szó, mely a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat egyaránt elpusztítja. Erőteljes antivirális és gombaellenes formula, fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást a test minden részén. A növényi alapú gyógyír a legjobb választás a candida elleni küzdelemben is. Számos embernek segített már vírusos, bakteriális, parazitás- és gombás betegségek leküzdésében, sőt a pestis ellen is. Erejét semmiképp sem becsülhetjük alá. Krónikus állapotokat és kórokat szintén képes meggyógyítani. Serkenti a vérkeringést és tisztítja a vért. Emberek millióinál ért el sikert évszázadokon át, a leghalálosabb betegségek esetén is. Erősíti az immunrendszert, antivirális, antibakteriális, gombaellenes és parazitaellenes gyógyszer, mely a legsúlyosabb fertőzéseknél is segítséget nyújt. Titka pedig nem más, mint magas minőségű természetes és friss összetevők hatékony kombinációja. A recept A természetes gyógyszer elkészítése során fontos kesztyűt viselnünk, különösen az erős paprika miatt. Vigyázzunk, mert az illatok is erőteljesek lehetnek, azonnal stimulálják az orrmelléküregeket. Hozzávalók: 700 ml almaecet (mindig használjunk bio-t), ¼ csésze apróra vágott fokhagyma, ¼ csésze apróra vágott vöröshagyma, 2 friss paprika, a lehető legerősebb, ¼ csésze reszelt gyömbér, 2 evőkanál reszelt torma, 2 evőkanál kurkuma por vagy 2 darab kurkuma gyökér Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, kivéve az ecetet. A mixet tegyük át egy dunsztos üvegbe. Öntsünk bele egy kis almaecetet, töltsük meg az üveget a tetejéig. A legjobb, ha az üveg 2/3-a a száraz hozzávalókból áll, a maradékot pedig feltöltjük ecettel. Zárjuk le alaposan és rázzuk össze az üveg tartalmát. Majd tegyük hűvös, száraz helyre 2 hétre. Rázzuk meg alaposan többször naponta. Ha elmúlt 14 nap, jól nyomjuk össze és szűrjük le a folyadékot műanyagszűrőn. Ha tökéletes eredményre vágyunk, használjunk gézt a szűréshez. Ha alaposan megnyomogatjuk, az összes lé kijön. A száraz mix megmaradt részét felhasználhatjuk főzéshez. Adagolás: Egyik kedves olvasónk kipróbálta a keveréket és elmondása szerint a “szer” hatékonysága érdekében 3*4-5 cseppet érdemes 2 deci vízbe elkeverve fogyasztani. Nagyobb mennyiség kellemetlen égető hatást fejt ki az erős összetevőknek köszönhetően. Ezért érdemes óvatosan bánni vele, mert nagyon “üt”, ahogy olvasónk fogalmazott! Mi és hogyan segít? Fokhagyma: erős antibiotikum, számos egészségügyi előnnyel. A kémiai antibiotikumokkal ellentétben, amelyek a barátságos baktériumokat is megölik, pedig ezekre a szervezetnek szüksége van, ennek célja csak a káros baktériumok és mikroorganizmusok elpusztítása. A fokhagyma serkenti és növeli az egészséges baktériumok szintjét. Hatékony gombaellenes ezer, elpusztít bármilyen antigént, patogént és ártalmas, betegséget okozó mikroorganizmust. Hagyma: a fokhagyma legközelebbi rokona, hasonló, de enyhébb hatásokkal. Együtt azonban erős harcosokká válnak! Torma: erős gyógynövény, hatékony az orrmelléküregekre és a tüdőre nézve is. Megnyitja a szinusz csatornákat, fokozza a keringést, ahol a megfázás és az influenza általában elkezdődik. Gyömbér: jelentős gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, erős keringésserkentő fűszer. Chili paprika: hatékony keringés stimuláló. Ott érvényesíti antibiotikus tulajdonságait, ahol a leginkább szükséges küzdeni egy betegség ellen. Kurkuma: a legtökéletesebb fűszer, mely megtisztítja a szervezetet a fertőzésektől, csökkenti a gyulladást, blokkolja a rák kifejlődését, megelőzi a demenciát. Különösen hasznos azok számára, akik ízületi fájdalmakkal küzdenek. Almaecet: egészségügyi hatásai miatt már Hippokratész is alkalmazta az almaecetet! Ezen kívül csak a mézet használta egészségmegőrzési okokból. Az almaecetet friss és érett almából készítik, majd később erjesztik és szigorúbb folyamaton viszik keresztül a tökéletes végtermék érdekében. Pektint tartalmaz, azt a rostot, mely csökkenti a rossz koleszterin jelenlétét a szervezetben és szabályozza a vérnyomást. Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy az embereknek több kalciumra van szükségük, ahogy idősebbek lesznek. Az ecet segíti a kalcium élelmiszerekből kinyerését, ha jelen van az ételekben, valamint segít a csontok erősségének fenntartásában. A káliumhiány különféle problémákért felelős, beleértve a hajhullást, töredező körmöket és fogakat, arcüreggyulladást, orrfolyást. Az almaecet káliumban gazdag. Tanulmányok kimutatták, hogy ha kevés kálium van a szervezetben, lassú a növekedés is. Vagyis, ezek a gondok mind kiküszöbölhetők az almaecet rendszeres fogyasztásával. A kálium a toxikus hulladékokat is eltávolítja a szervezetből. A béta-karotin a szabad gyökök okozta károsodást előzi meg, fenntartja a bőr feszességét és fiatalosságát. Az almaecet azoknak is előnyös, akik fogyni szeretnének. Megtöri a zsírt, így hozzájárul a természetes súlyvesztéshez. Almasavat tartalmaz, amely hatékony a gombák és bakteriális fertőzések ellen. Feloldja a húgysav tartalékokat is, amelyek az ízületek körül formálódnak, így enyhíti a fájdalmakat. Az oldott húgysav később kiürül a szervezetből. Az almaecetről azt tartják, hasznos az olyan állapotok esetében is, mint a székrekedés, fejfájás, arthritis, gyenge csontok, emésztési problémák, magas koleszterinszint, hasmenés, ekcéma, szemfájdalmak, krónikus fáradtság, enyhe ételmérgezés, hajhullás, magas vérnyomás, elhízás és számos egyéb egészségügyi probléma. Tegyünk hát próbát a „varázs tonikkal” tökéletes egészségünk érdekében! Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu