Fagyi különlegességek

A klasszikus fagyirecepteken túl van a fagylaltok azon szubkultúrája, ahol a különféle színek, ízek, alapanyagok találkoznak, másféle köntösben.

A chiliről mindenkinek a pokolian égető, csípős érzés jut eszébe, de csokival és jéggel kombinálva te is felpezsdítheted alvó érzékszerveidet. Négy deciliter vizet, 250 gramm cukrot, egy-két rúd fahéjat, egy-két darab kisebb szárított chilit, egy-két csipet szegfűborsot és egy fél narancs reszelt héját nagyjából fél óra alatt forralj össze.

A tűzről levéve keverj hozzá 10 deka jó minőségű, cukrozatlan kakaóport. Két deci tejszínt forralj fel, majd töltsd az előzően felvert tojássárgákra és lassú tűznél tedd fel újra forrni. Az állandó kevergetés elengedhetetlen! Sűrű masszát kapsz, amelybe bele kell forgatnod a chilis „szószt”, 3 deci habbá vert tejszínt. Fagylaltgépbe öntsd, ennek hiányában egy egész éjszakán keresztül hűtsd a mélyhűtőben.

fagylalt

A kekszes fagyi az egyik kedvencünk: tejjel készül ez a finom, lágy fagylalt. Egy deci tejszínt, egy deci tejet, öt evőkanál görög joghurtot (a sima is megteszi, a görög viszont sokkal krémesebb), két evőkanál ricotta vagy mascarpone sajtot keverd krémesre egy evőkanál porcukorral és egy kikapart vaníliarúd belsejével.

A masszát töltsd fagylaltgépbe és amikor már azt látod, hogy majdnem kész a hideg édesség, akkor két maréknyi csokidarabos vagy sima kakaós, nagyobb darabokra tört kekszet keverj bele. Persze teljes kiőrlésű is mehet bele, de csokikeksszel az igazi. Ha tovább akarod fokozni, jó minőségű étcsoki-granulátumot is szórhatsz a masszába.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: