Fagylaltkészítés házilag 2012-06-11 Blog Megosztás: Tweet Itt a nyár, indul a fagyiszezon! Nincs is annál jobb, ha magad készíted ezt a hűsítő édességet a legkülönfélébb ízekben, kompozíciókban. A fagylaltkészítés nem ördöngösség, mindössze egy jól működő fagyigépre lesz szükséged. A géppel készített hűvös nyalánkságok krémesebbek. Többféle masina közül tudsz választani, egyéni preferencia kérdése, hogy mennyit szánsz a házi fagyilaborodra. A profi fagylaltgépek előnye, hogy beépített fagyasztógép van bennük, így a tartályt nem kell mélyhűtőbe helyezned a fagylaltkészítés előtt. Hátránya azonban, hogy kissé borsos az áruk. A kisebb és olcsóbb fagylaltkészítő gépek abban térnek el az előbb említett változatnál, hogy a tartályt 10-12 órával a hűvös édesség elkészítése előtt a mélyhűtőbe kell rakni. Ezek a masinákat viszonylag olcsón be tudod szerezni, könnyen tisztíthatóak. A fél literes változattól a két literesig bármilyen dizájnú és űrtartalmú fagyigépet kínálnak a boltokban. Nem árt azonban összevetned a mélyhűtőd kapacitását a fagyitartály méretével, hiszen be kell férnie. Az elemes fagylaltgép pedig a legpraktikusabb megoldás: a mélyhűtőben folyamatosan dolgozik, keveri a masszát, így viszonylag gyorsan lesz végeredmény. Bár itthon elég kevés helyen lehet kapni, megéri utánajárni. Ha krémes fagyit szeretnél, akkor tejet tejszínt és tojást használj, de ha vigyázol a vonalaidra akkor joghurtot használj alapnak. Gép nélkül is készíthetsz fagyit, de nagyon macerás művelet: hűlés közben neked kell 10 percenként egy robotgéppel kevergetned a masszát. Minden fagyirecept alapja a hozzávalók összekeverése egy botmixer segítségével, majd ezt a fagyigépbe öntve a masina elvégzi a munkát. Lehet tálalni! vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: