Joghurtos gyümölcs jégkrém-recepttel 2018-05-29 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Íme, egy jeges finomság! Joghurtos-bogyós jégkrém Elkészítése: Fél liter görög joghurtot 3 evőkanál mézet 1 teáskanál vanília esszenciát összekeverünk. Felét a jégkrém formába töltjük. Mindegyikbe friss, egészben hagyott bogyós gyümölcsöt szórunk, és a pálcikákkal igazgatjuk őket, hogy a forma aljára kerüljenek. 15 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a megmaradt joghurtos keveréket turmixgépben finomítjuk. Majd a mélyhűtőből kivett formákba öntjük, újabb 3-4 órára visszatesszük. Az így elkészült 10 jégkrém mindösszesen kb. 55 kalóriát tartalmaz egyenként. stylemagazin Forrás: https://napidoktor.hu/index