Bortorta recept a bor kedvelőinek! 2015-11-13 Blog, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A csokitortát mindenki ismeri. A finom desszertbor hozzáadásával készült pikáns sütemény receptjét viszont már annál kevesebben. Pedig aki egyszer megkóstolta, egészen biztosan újabb kedvenccel bővíti a repertoárját! Hozzávalók: 8 db tojás 20 dkg cukor 1,5 dl desszertbor 1 db zsemle 20 dkg darált dió 20 dkg tortabevonó csokoládé 20 dkg vaj A bortorta elkészítése: A zsemlét megáztatjuk a borban. A tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk. A tojás fehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A hab felébe beledolgozzuk a diót, majd a masszát, ezután hozzáadjuk a hab másik felét. Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még ugyanennyi ideig sütjük. Tűpróba. Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd ráreszeljük a csokoládét. Ezt a fantasztikus receptet a finomlesz.hu oldalon találtuk. Forrás: https://napidoktor.hu/