Az én mogyoróm nem hisztis!

Egy tanulmányból arra a tényre derült fény, hogy a mogyoróallergiában szenvedő gyermekek szülei igen sok előítélettel találják szembe magukat.

A kutatók megfigyelték, hogy még az érintett családok közeli barátai és rokonai is sokszor úgy vélik, a gyerek allergiája egy komolytalan hiszti, amelynek célja csupán a környezet figyelmének magára vonása. Amikor pedig a szülők olyan intézményt keresnek allergiás gyermekük számára, ahol biztonságban tudhatják őket, gyakran ellenséges hozzáállással találják szembe magukat.

A vizsgálat során – melynek eredményei a Chronic Illness című szaklapban jelentek meg – a kutatók 26 érintett családot kérdeztek ki arról, hogy különféle helyzetekben hogyan próbálnak boldogulni.

Mary Dixon-Woods professzor beszámolt róla, hogy a mogyoróallergiával való szembesülés a legtöbb család számára igen ijesztő élmény, olyan is előfordult már, hogy egy kisfiúnak annyira bedagadt a szeme, hogy már a pupilláját sem lehetett látni. Ilyenkor a szülőknek azonnal kórházba kell vinni gyermeküket, de a legjobb mód a megelőzés lenne.

shutterstock_435162641

Dr. Emma Pitchforth, a tanulmány szerzője azonban épp arról számolt be, hogy a szülők, akik megelőzés céljából biztonságos környezetet keresnek gyermekük számára, a segítő szándék helyett ellenségeskedéssel vagy teljes nemtörődömséggel szembesülnek. Ezért aztán a családok gyakran teljesen elszigetelődnek, mivel sem vendégségbe, sem étterembe nem mernek menni.

Dr. David Luyt, a kutatócsoport tagja elmondta, mostani tanulmányukat figyelemfelkeltésnek szánják, hiszen annak a társadalomnak, amely tolerálja a vegetáriánusokat vagy különféle diétát tartókat, képesnek kell lennie a mogyoróallergiában szenvedőket is befogadni maguk közé.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.