Téli krízisközpont Csepelen!

A XXI. kerületi önkormányzattal szoros együttműködésben mai napon 60 fős, fűthető helyiségekből álló, napi 24 órán át nyitva tartó téli krízisközpontot nyit meg az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen.

A helyiségek felszerelésében, az ellátáshoz szükséges eszközök biztosításában is szerepet vállaló Segélyszervezet és az önkormányzat a rendkívüli hideg beálltával új lehetőséget biztosít az utcán élő embertársainak, hogy a következő hetekben várható rendkívüli hidegek elől biztos menedéket találjanak a rászorulók. A meleg helyiségben tartózkodás tisztálkodási lehetőség mellett az étkeztetését is biztosítani kívánják a téli krízisközpontot megnyitó partnerek.

A hajléktalanok, rászorulók megkeresésében az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai mellett önkéntesek is részt vesznek, akik felhívják az utcán élők figyelmét a fűtött helyiségekben található menedékre. Az ellátottak a krízisközpontban képzett szakemberek segítségét is igénybe vehetik aktuális szociális ügyeik intézésében, s a benntartózkodás ideje alatt, az idő hasznos kihasználása érdekében közösségi programokon is részt vehetnek.

Forrás: