Mosolycentrum – új gyermekfogászati központ

Korszerű gyermekfogászati központ nyílik Budapesten. Az összetett fogászati betegségek kezelésére alkalmas intézményben húsz kezelői székben fogadják majd a kis pácienseket.

A majd 75 millió forintos egészségügyi beruházást a főváros a Heim Pál Gyermekkórházzal közösen hozta létre, ellátási területe országos. Az elvégezhető vizsgálatokat, a bonyolult eljárásokat igénylő szájsebészeti beavatkozási lehetőségeket és az orvosi felkészültséget illetően nemzetközi színvonalú létesítményben, a hetedik kerületi Rottenbiller utcában, heteken belül megkezdődik a rendelés.

Összevonás és fejlesztés révén nem csupán egy széles körű ellátó központ jön létre, hanem személyi és szakmai feltételeit tekintve, országos módszertani központ is, amely magába foglalja a fej- nyak rendellenességgel születettek gyermekfogászati, fogszabályozó és logopédiai gondozását, a fogyatékkal élő gyermekek fogászati szakellátását, Európában is egyedülálló, újszerű, egyben minta értékű gyermekfogászati, gondozó és ellátó centrumként.

16901

Az épületbe tervezett betegbehívó-, informatikai-, képtovábbító rendszerek szervesen illeszkednek az intézmény jelenlegi rendszereihez. A várakozó helyiségek, a vizsgálók kialakítása egyedülállóan ?gyermek centrikus?, a rendelkezésre álló humán erőforrás pszichológia, gyógypedagógiai hátteret is nyújt. A kis betegek feszültségét oldandó, a helyiségek falait nagyméretű freskókkal díszítették, Mosolycentrum elnevezését is erősítve.

A gyermekfogászati központot Horváth Csaba, főpolgármester-helyettes és Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója adta át, az építésben közreműködő szakemberek és a gyógyítást végző orvosok jelenlétében. A tervezett komplex ellátás kiemelkedő színvonalát Prof.Dr.Végh András főorvos szakmai felügyelete garantálja. Háttérbázisa a gyermekkórház.

Forrás: