Hevesi Tamás 28 éve él együtt a cukorbetegséggel

Huszonnyolc évvel ezelőtt a futball pályán olyan érzés fogott el, amilyen előtte még soha: reszketést, koncentráció hiányt, kábultságot, verejtékezést éreztem. Fogalmam sem volt, mi lehet ennek az oka, de szerencsére a közelben laktam, hazamentem és kiettem a hűtőből mindent, amit csak találtam. Ettől teljesen jól lettem.

Az egyik kollégám ezek után megkérdezte, hogy nem vagyok-e cukorbeteg. Természetesen rögtön elmentem a vizsgálatra, ahol kiderült, hogy sajnos igaza van: ez volt ugyanis az első jele a cukorbetegségnek, az úgynevezett hipoglikémia. Ilyenkor az embernek leesik a vércukorszintje, amire azonnal gyorsan felszívódó szénhidrátot kell fogyasztani.

Ahhoz, hogy valaki együtt tudjon élni a betegséggel, nagyon fontos, hogyan naponta végezzen valamilyen aktivitást. Hiába figyel oda az inzulinpótlásra, vagy az elfogyasztott ételekre, a sportnak akkor is a mindennapok részévé kell válnia!

Mindenkinek ajánlom, hogy végeztessen el egy Hemoglobin A1C elnevezésű vizsgálatot, amit akár a háziorvosnál is megtehet. Ezt a cukorbetegség hazugságvizsgálójának is nevezik, mivel segítségével még azok az emberek is megbizonyosodhatnak állapotukról, akik teljesen egészségesnek hiszik magukat.

Forrás: Fem3, Fotó: TV2

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj