Karácsonyi menü – Min múlik a hús minősége?

Az áruházak, élelmiszerboltok bővített kínálattal igyekeznek kielégíteni a változó igényeket. Sokféle és sok helyről származó húsáru, pl. hal, tőkehús, darált hús, pulykahús kerül a polcokra, ezért mindig vigyázzunk, hogy ellenőrzött helyről származó húst vásároljunk.

Töltött káposztától magas vérnyomás

Karácsonykor a legtöbb családnál számtalan finomság kerül az asztalra, és bizony sokan nem tudnak megálljt parancsolni maguknak a koleszterindús főételek és a hívogató édességek láttán. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a magas vérnyomás specialistája felhívja a figyelmet néhány fontos tudnivalóra, hogy kordában tarthassuk vérnyomásunkat.

Esszük a halat, de nem tudatosan!

Az asztalra kerülő halnak csak a fele származik természetes hazai vizeinkből, illetve a 25 ezer hektáron üzemelő magyar halastavakból; a fennmaradó 50%-ot az import haltermékek jelentik.

Veszélytelen aszpartám

Az aszpartám nevű, alacsony kalóriatartalmú italok és ételek édesítésére használt szer nem veszélyezteti az egészséget, ha a jelenleg ajánlott mennyiségben fogyasztják - olvasható az EU egyik nyilatkozatában.

Kiskirályok reggelije

Nemcsak az általános iskolai tanítók és tanárok, hanem a gyermekorvosok is egyre gyakrabban találkoznak a rendelőben fejfájós, fáradékony, kimerült gyermekekkel. A háttérben legtöbbször a helytelen táplálkozás, az elfelejtett reggeli húzódik meg.

Egzotikus gyümölcsök – Top 10 C-vitamin-forrás 2.

A gyümölcsök legtöbbje gazdag C-vitaminban, leggyakrabban mégis elsősorban a citrusféléket tartjuk a legjobb forrásának. Lássuk, melyik a tíz leginkább C-vitamin-dús, egzotikus gyümölcs! Folytatjuk cikkünket.

7 tipp a tökéletes süteményhez

Hogy lehet az, hogy az anyukája sütijei mindig olyan tökéletesek voltak, Önnek pedig még egy zacskó instant süteményporból sem sikerül kekszet sütnie? Miben rejlik a titok? Van valamilyen varázsital, amiről Ön nem tud?

Miért nem étkezünk mértékletesen?

Nem vagyunk gépek, éppen ezért nem is várható el senkitől sem, hogy mindent úgy végezzen, mintha be lenne programozva. Az étkezés minősége, mennyisége, időzítése pedig igen sok tényezőtől függ, nem csak attól, hogy a megfelelő mennyiségű tápanyagot megadjuk a testünknek a működéshez. Nézzük, miért nem étkezünk mértékletesen?

Világ kenyerei, egyesüljetek!

A kenyér sok kultúra alapvető étele, a táplálkozás meghatározó része. De mindegyik népcsoport egy kicsit másképp készíti el a saját kenyerét. Tarts velünk és nézzünk szét a kenyér világában!