allergia4

Hamarosan indul a parlagfű pollenszezon!

Július első felében a parlagfű pollenszemeit még csak egy-egy állomás pollencsapdájában észlelték az Országos Közegészségügyi Központ Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai...

Lerántjuk a leplet a tejcukorról

A puffadással, hasfájással és egyéb kellemetlen tünetekkel járó laktózérzékenység milliók életét keseríti meg. Ma már számos laktózmentes termék közül válogathatunk, de a tejcukor olyan...
orrspray

Az allergiás orrdugulás kezelhető!

Az allergia kellemetlen tünetei közül a betegek elmondása alapján a legtöbb problémát az orrdugulás okozza. Az akár hónapokig is tartó orrdugulás az éjszakai pihentető alvást is gátolhatja,...

Öt kérdés az allergiáról

Hazánkban a lakosság 20-25 százaléka légúti allergiás, köztük is magas azok száma, akiknél a parlagfű és a fűpollen okoz tüneteket. Az allergiaszezon közepén járunk, egyre több érintett...
parlagfű

Országos összefogás a parlagfű ellen

Országos koordinátori hálózatot hoznak létre a parlagfűirtás irányítására - jelentette be Nagy István, Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán...

Magas pollenkoncentráció – Így védekezhetünk!

A hétvégén a pázsitfüvek pollenkoncentrációja továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a...

Hét év, több száz gyógyult allergiás

Dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa 2008 óta foglalkozik az allergia kezelésének egyetlen oki terápiájával, az allergén-specifikus immunterápiával....
allergia

41,1 milliárd a veszteség az allergia miatt

Magyarországon minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű allergiától pedig a lakosság közel 20%-a szenved. A szénanáthás betegek száma a kilencvenes évek eleje óta...

Fogyaszthat-e zabot, ha gluténérzékeny?

A glutén - vagy más néven sikér - a gabonák egyik fehérje összetevője, mely két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A gluténérzékenység a búza egyik összetevőjével, a gliadin...