Hogyan készítsünk burgonyapogácsát? 2015-03-21 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat. A burgonyapogácsa elkészítése: Hozzávalók (4 személyre): 1/4 csésze apróra vágott hagyma 1/4 kiskanál só 3 db. közepes burgonya 3 kanál vaj serpenyő 1/8 kiskanál őrölt bors pici liszt Elkészítése: 1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és reszeld le a reszelő durva oldalán. Kb. 3 csészényi lesz belőle. 2. A reszelt krumplit mosd meg, és itasd le róla a vizet egy papírtörlővel. 3. Keverd bele a hagymát, a sót és a borsot és hintsd meg liszttel, hogy könnyebben összetapadjon a burgonya. 4. Olvaszd fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, közepes tűzön. 5. Egy lapátkával simítsd el a massza tetejét a serpenyőben, vedd lejjebb a lángot és süsd addig, amíg az alja ropogósra nem lesz. 6. Vágd fel 4 részre, fordítsd meg mindeniket, és hagyd még sülni 8-10 percig, amíg a másik fele is aranysárga lesz. Vigyázz! Ha teflonserpenyőben készíted, ne használj a szeléshez és a forgatáshoz fém vágóeszközt! Forrás: