Stratégiai partnerség a Roche Diagnostics Kft., a 77 Elektronika Kft. és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal részvételével

Az eddig megkötött stratégiai megállapodások körében ez az első alkalom, hogy egy magyar középvállalat és egy külföldi világcég lett az állami ügynökség stratégiai partnere.

Háromoldalú megállapodást írt alá a 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működő 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a svájci gyógyszeripari és diagnosztikai cég, a Roche Diagnostics Kft.

Az együttműködési megállapodás célja többek között az, hogy az állami kereskedelemfejlesztés eszközeinek felhasználásával valamint a Roche támogatásával segítse a 77 Elektronika termékeinek világpiacra kerülését, tovább erősítse annak K+F tevékenységét és létrehozzon egy gyakorlatorientált KKV tudásközpontot.

A megállapodásban a Roche vállalja, hogy a 77 Elektronika által kifejlesztett – és a vizeletvizsgálók tárgyában kötött Együttműködési Megállapodás alapján a Roche számára gyártott – analizátorok Roche márkanév alatt világszerte értékesítésre kerülhessenek, beleértve az amerikai piacot is.

A Roche a világ egyik legnagyobb, kutatásra alapozott gyógyászati cége, 85 ezer alkalmazottal több mint 150 országban van jelen. Két fő működési egysége a gyógyszeripari és a diagnosztikai üzletág. A Roche elkötelezett mind a betegségek pontos és korszerű diagnosztikai módszerekkel végzett felismerése, mind a betegek gyógyìtása és életminőségének javítása mellett. Felelős nemzetközi vállalatként kiemelt fontosságúnak tartja a helyi közösségekkel és vállalatokkal való hosszú távú együttműködést.

ampulla

A cégek a HITA-val közösen létrehoznak egy, a hazai kkv-ket támogató tudáscentrumot, amelynek célja, hogy a nemzetközi cégekkel történő kapcsolatfelvételeknek és a sikeres beszállítói együttműködéseknek köszönhetően felhalmozott gyakorlati és elméleti tudásanyagot átadják az exportorientált hazai KKV-k számára.

A 77 Elektronika Kft. és a Roche diagnosztikai üzletágának együttműködése több mint 20 évre nyúlik vissza. A 77 Elektronika Kft fejlesztési munkájának eredményeképpen az elmúlt években egyebek mellett elnyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat, a Magyar Innovációs Díjat, a Magyar Termék Nagydíjat és a Leginnovatívabb Termék Díjat is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.