Iskolás gyermekek ismerkedtek a fogyatékkal élőkkel

Iskolás gyerekek ismerkedtek sérültekkel a fogyatékos emberek világnapja alkalmából hétfőn egy újbudai érzékenyítő programon a Jobb velünk a világ! rendezvénysorozat keretében.

"Olyan dolog miatt vagyunk itt, amiben nincs győztes és legyőzött, amiben csak együtt lehetünk győztesek" – fogalmazott Áder János köztársasági elnök azután, hogy Lázár Ervin a hangyáról és a majomról szóló meséjét elevenítette fel a résztvevő általános iskolásoknak. "Nekünk azt kell ma itt megmutatnunk, hogy ki-ki a maga mércéje szerint lehet ügyes, sikeres, eredményes és gazdagíthatja ügyességével, eredményeivel, sikerével a többieket, a közösséget. Mindenkinek helye és feladata van a világban. Minden élet érték" – hangsúlyozta az államfő az eseményről az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

A fogyatékos emberek világnapján tizenegy civil szervezet, valamint a XI. kerületi önkormányzat és iskolák fogtak össze annak érdekében, hogy az újbudai gyerekeknek személyes tapasztalatuk legyen a sérült emberekről, így elősegítve elfogadásukat.

fogyatekos%252841%2529
A Nem Adom Fel Alapítvány és Újbuda Önkormányzata által közösen szervezett rendezvényen az ötödik-hatodik osztályos diákok a többi között röplabda meccsen, egy akadálypályán és jelnyelvi játékok segítségével ismerhették meg a látás-, mozgás- és hallássérült, illetve az értelmükben akadályozott emberek életét. A rendezvényen a kerület pedagógusai számára is tartottak előadásokat.

A XI. kerületi önkormányzat az elmúlt időszakban számos intézkedést tett az esélyegyenlőségi terület minél mélyebb társadalmi beágyazottságának eléréséért. Munkáltatói érzékenyítő tréninget tartottak a dolgozóknak és az önkormányzat vezetőinek, folyamatban van intézményeik akadálymentesítése és törekszenek arra, hogy minél több megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztassanak – idézte Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere szavait az esemény kommunikációjával foglalkozó cég közleménye.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.