Gránátalmával a rák ellen 2010-01-22 Mindent a rákról Megosztás: Tweet A gránátalma fogyasztása lelassítja a mellrák terjedését – áll egy múlt heti tanulmányban, melyet a Cancer Prevention Research című szaklapban tettek közzé. A gyümölcsben található ellagsav nevű anyag segít meggátolni a rákos sejtek növekedésének gyorsaságát, valamint terjedését. Sőt egyes feljegyzésekben olvashatunk arról is, hogy az ellagsav elpusztította a rákkal fertőződött sejtet. A rákos sejtek körülbelül 15-ször több cukrot vesznek fel, így mivel az ellagsav a glükózhoz kötődik, nagy számban kerül be ezekbe a sejtekbe, ahol kifejtheti jótékony hatását. A sejten belül ugyanis semlegesíti a rákos sejteket tápláló, ösztrogént termelő enzimek működését.A gránátalmát a keleti kultúrákban évezredek óta nagy becsben tartják, mind spirituális, mind egészségügyi szempontból. Körülbelül 3000 éve alkalmazzák a gyógyászatban, köztudottan az egyik legjobb antioxidánsnak számít. Kedvező élettani hatásait rákos betegeken kívül, szívbetegek esetében is a mai napig folyamatosan vizsgálják. Gránátalma kivonatot kapszula formájában forgalmaznak a magyarországi piacon, melyet kiegészítő kúraként alkalmazhatnak daganatos megbetegedéseknél, de ez persze semmiképpen sem válthatja ki, vagy pótolhatja a megfelelő gyógyszeres kezelést. Forrás: