Tényleg le kell cserélni a téli kozmetikumokat?

A téli hideg, szeles időjárás után bőrünk dupla figyelmet érdemel, a tavasz kezdetén nagyobb figyelmet kell szentelnünk az arcápolásra, a hidratálásra, a felfrissülésre.

Az időjárás változás következtében azonban bőrünk máshogy reagál majd a hidratáló krémekre, mint megszoktuk, a télen használt kozmetikumok egy részét biztosan le kell cserélni, és az sem mindegy, hogy milyen kezelésekre megyünk el ilyenkor – hívja fel a figyelmet Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.

Az időjárás változásának következtében bőrünk máshogy reagál a hidratáló krémekre, a kozmetikai és esztétikai kezelésekre, mint a téli hónapokban. Érdemes ilyenkor olyan termékeket választani, amelyek hialuronsavat is tartalmaznak, hiszen ezek kellőképpen hidratálnak, de nem túl nehezek. A télen kedvelt zsírosabb kozmetikumokat felválthatják a magasabb víztartalmú, könnyedebb darabok, és a nap káros sugarai ellen is érdemes már most kellőképp védekezni.  Nem csak az érzékeny bőrüknek ajánlott már tavasszal is fényvédővel ellátott hidratáló krémet használni, hiszen a káros UV sugarak hatására a bőrben létrejövő szabad gyökök károsítják a szöveteket, roncsolják a bőr feszességét adó kollagént.

„Bőrünk egyre több odafigyelést igényel a nyár közeledtével, a napsütés ugyanis, bár sok pozitív hatása is van, igénybe veszi és károsíthatja a bőrt, tavasszal ráadásul hajlamosak vagyunk alábecsülni az erejét. Minden évszakban fontos, hogy megfelelően ápoljuk bőrünket, nincs ez másképp tavasszal sem, sőt, ilyenkor érdemes a téli szürkeségből felélénkíteni, felfrissíteni azt.”

A rendszeres, saját bőrtípusunknak megfelelő arcápolás hatását fokozhatja, ha gőzöléssel tisztítjuk az arcbőrt, mely nagyon hatékony méregtelenítő, a tavaszt ajánlott egy komplex kozmetikai kezeléssel kezdeni. Nem csak akkor ajánlott a kozmetikus felkeresése, ha szemlátomást problémás az arcbőr, a rendszeres tisztítás mindenkinek hasznos – a férfiaknak éppúgy, mint a nőknek.

„Ragyogó, egészséges külseje bárkinek lehet, a kulcs a megfelelő és rendszeres ápolásban rejlik. A tavaszi átmeneti időszak remek alkalmat biztosít arra, hogy kipróbáljunk különböző szérumokat, melyek általában könnyedek, gyorsan felszívódnak, felerősítik a hidratáló hatását, puhítják a bőrt, és javítják a bőrhibákat. A legjobb eredmény eléréséhez a szérumot a már megtisztított bőrön alkalmazzuk hidratálás előtt” – mondja a szakember.

Üdévé és frissé varázsolhatjuk magunkat 

Tavasszal ajánlott időszakosan alkalmazni az arcbőrön valamilyen professzionális kezelést vagy maszkot – akár otthoni körülmények között, de vannak olyan kezelések, melyeket épp ebben az időszakban érdemes betervezni. „Ilyenkor még szóba jöhet a bőr frakcionált lézeres kezelése, amely hatására fokozódik a kollagén termelése és megújulnak a hámsejtek, de csökkenhet a pigmentfoltok száma, vagy halványabbá válhatna. Ezáltal a bőr feszesebbé és ragyogóbbá válik. Mivel a kezelés után a bőr fokozottan érzékennyé válik az UV sugárzásra, ezért fokozottabban kell magas faktorszámú fényvédő krémet használni a pigmentáció elkerülése miatt. Nyáron ezért már ez a kezelés nem ajánlott. Ha nem sebészi bőrfeszesítő eljárásban vagy arcliftben gondolkodik valaki, de nem akarja, hogy bőre esetleg foltos legyen, az egyik legjobb megoldás a magas intenzitású fókuszált ultrahangos kezelés” – teszi hozzá Dr. Parrák Zita.

A fókuszált ultrahang által a bőr meghatározott mélységében generált magas hő miatt a kötőszöveti kollagén szerkezete megváltozik, másfelől pedig a kezelés után 2-3 hónap alatt újonnan termelődött kollagén hatására a bőr feszesebbé válik. “Noha már nagyon sok helyen elérhető ez az eljárás, felhívjuk a figyelmet, hogy ha nem orvos végzi ezeket a kezeléseket, akkor komoly sérüléseket is okozhat, hiszen előfordulhat, hogy olyan fontos képletek, mint a pajzsmirigy vagy egyes idegek mintegy megégnek, ami akár maradandó károsodással járhat. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő.

Akinek a bőre hajlamos a napsugárzás miatti barna foltok kialakulására, azoknak javasolt a bőrét a nyárra felkészíteni. Vannak olyan kozmetikai kezelések és krémek, amelyek hatékonyan gátolják vagy csökkentik a pigmentsejtek melanin termelését, ezáltal elkerülhető az ilyen foltok kialakulása. Számos orvos-esztétikai és kozmetikai eljárás létezik ma már, amelyekkel üdévé és frissé varázsolhatjuk magunkat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.