A Harry Potter sakk-készlet népszerűsége

A sokoldalú táblajátékok közül a sakk az egyik legismertebb. A hazai internetes boltokban a legkülönbözőbb termékek (például klasszikus vagy Star Trek, illetve Jurassic Park) közül válogathatunk.

Alábbi bejegyzésünkben a Harry Potter-őrületet fokozzuk tovább azzal, hogy bemutatjuk a sakk-készletet. Azonban azt vegyük számításba, hogy a táblajátéktudás még nem elegendő, ezért a filmes ismereteinkre szintén szükség lesz, hogy ne vesszünk el Harry Potter univerzumában.

Ha Anya Taylor Joy a Vezércsel című filmben arra ösztönözte, hogy belevágjon a sakk birodalmába; számos modell között választhat, akár egy hibátlan dohányzóasztal-kiegészítőt, vagy ha stílusos készletet, illetve vintage társasjátékot keres, bármelyik jó befektetés lehet.

A különleges sakk-készlet

Az online áruházakban már 4 ezer és majd 121 ezer forint körüli összeget költhetünk erre a remek játékra. A Harry Potter-fanatikusok a való életben is megtapasztalhatják a varázslást a sakk segítségével; azonban nem kell azt várni, hogy a figurák maguktól mozogjanak. A sakk-készlet arra motiválja a rajongókat, hogy játék közben érdeklődjenek a sakkjátszma iránt, elképzelve, hogy a figurák élnek.

A játék kihívás és figyelemre méltó kikapcsolódás, ahogy az a Harry Potter franchise bármilyen termékében megtapasztalható. A 32 sakkfigura pontos részletekkel készült, és 6-14 cm magas. A készlet a lenyűgöző, 51 x 51 cm-es játéktábla kijelzővel vásárolható meg. A terméket a Warner Brothers hivatalosan is engedélyezte.

Előnyök

Ennek a sakk-készletnek az egyik legjelentősebb előnye két szó: Harry Potter. Azoknak nyújt nagyszerű szórakozást, akik a franchise rajongói, szeretnek sakkozni és jól ismerik a film főszereplőit.

Az összes figura nagyon hasonló, ha nem ugyanaz, mint a nagy képernyőn, ami hitelesebbé teszi a játékélményt. A rendrakás gyerekjáték ezzel a Harry Potter ihletésű készlettel, ha végzett a játékkal, és sikeresen legyőzte ellenfelét. A kartonlap is nagyon erős, annak ellenére, hogy viszonylag vékony anyagból készült. A táblát és a darabokat is könnyedén tökéletes formában és rendben tarthatjuk.

Ha gondol a családtagjaira, akkor később átadhatja ezt a remek sakk-készletet a következő generációnak.

A készlet további előnye a masszív figurák. Ez csökkenti annak esélyét, hogy a darabok felboruljanak, még abban az esetben is, ha a játék intenzívebbé válik. A kiváló minőségű sakk-készlet bemutatásra is használható azok számára, akiket nem érdekel a hagyományos játék. A barátaink szinte megvadulnak, ha megmutatjuk nekik, hogy megvan a Harry Potter sakk-készletben is.

sakk

Hátrányok

Az első dolog, amit tudnia kell erről a táblajátékról, hogy a figurák nem mozognak egymástól függetlenül. Itt tehát nincs semmi varázslás, ezért, ha azt várjuk, hogy megmozduljanak és elpusztítsák egymást, ahogy a filmben tették, akkor nincs szerencsénk. Eltekintve attól, hogy képtelenek mozogni és követni a parancsokat, a sakkfigurák kissé nehezek is, így hajlamosak felborulni, ha nincsenek megfelelően elhelyezve, ezért legyen óvatos a beállításkor, különben a sakkfigurái eleshetnek és megadják magukat mielőtt az első lépéseket megtennénk.

Sokak szerint ez inkább egy remek filmes emléktárgy a rajongóknak. Ha azt tervezi, hogy majd profi sakkozónak adja át, előfordulhat, hogy nem értékeli a különlegességet vagy a designt.

Összegzés

Minden Harry Potter-rajongó számára ez a készlet kötelező darab, amely azt az érzést fogja kelteni, mintha a varázslóvilág részesei lennénk, legyen szó megjelenítésről vagy tényleges játékról. Mindezek mellett a sakk magában foglalja az ötletelést, a kreativitást, a taktikai mozdulatokat és a magas szintű érvelést is. A sakkozás növeli a játékosok mentális képességeit, segíthet előre gondolkodni és elkerülni az elhamarkodott döntéseket. Ez összefügg azokkal a kihívásokkal, amelyekkel a mindennapi életben szembesülünk, és csakúgy, mint a sakkban, igyekszünk a legjobb döntéseket meghozni, hogy hatékony eredményeket érjünk el az életünk bármely területén.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.