Veszélyes a „répás” diéta?

Az étkezési rendellenességgel foglalkozó jótékonysági szervezetek figyelmeztetést adtak ki egy szerintük „káros” diétás alkalmazásról, a Carrot Fitről, amelyet 12 éven felüliek számára népszerűsítettek az Apple App Store-ban.

Alakítsa át petyhüdt testét az emberi faj „A” fokozatú példányává!

– olvashatjuk az applikáció ajánlójában, amely a készítők szerint segített abban, hogy több ezer felhasználó érje el az ideális súlyát és egészségi állapotát.

shutterstock 1023976948
Fotó: Shutterstock

Viszont a kritikusok szerint az alkalmazás felelőtlen és étkezési rendellenességeket válthat ki. Erre az Apple-t is figyelmeztették, így azt almás cég 17 év felettiekre emelte az alkalmazás oldalán az életkorra vonatkozó ajánlást.

repale

Foto:123rf.com

Felelőtlen és ijesztő, ahogyan a súlyproblémákkal foglalkozik ez az applikáció!

– hangsúlyozta Gemma Oaten, a Seed étkezési rendellenességekkel foglalkozó jótékonysági alapítvány vezetője, és azt is követelte, hogy

Tiltsák be

az alkalmazást, hozzátéve, hogy különösen a járvány idején gondosabban kellene az ilyen diétákat kidolgozni. Rámutatott:

Mi az élet megmentéséért küzdünk. Az ilyen appok csak aláássák az egészet!

A Carrot Fit egyébként nemrég még egy kiemelt alkalmazás volt az App Store-ban, és az Apple online áruházának tetején jelent meg. Az Android Play áruházában nem érhető el.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.