Két hét alatt 3 kg fogyás: zsírégető gyümölcs-diétával! 2021-03-22 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A bogyós gyümölcsök rengeteg betegség megelőzésében segítenek, ezen kívül szépítik a bőrt, és még fogysz is velük! 7 nap – 3 kiló. Mennyi ideig tartható a fogyókúra? 2 hétig Mennyit tudok leadni? 3 kilót Mennyit ehetek naponta? 1200 kcal A Bogyós gyümölcs-diétáról Segíti a szervezet vitaminfeltöltését az őszi hónapokban. Immunrendszer erősítő, béltisztító és bőrszépítő hatású, ezen kívül pedig elősegíti az eredményes, tartós fogyást. Mint minden diétánál, ennél is javasolt a napi két liter szénsavmentes víz, vagy gyógytea elfogyasztása. A diéta elkezdése előtt kérd ki a háziorvosod véleményét! A bogyós gyümölcsökről… Ezek a gyümölcsök lédús, húsos gyümölcsök, húsukba általában apró magvak ágyazódnak. Botanikai szempontból a szeder, az eper és a málna nem bogyós, hanem magvas gyümölcs, mégis ez alatt a gyűjtőfogalom alatt árulják. A szeder: már az ókorban is gyógynövényként tartották számon. Magas a karotin tartalma, ezért a legfontosabb A-provitamin forrásunk. Foto:pixabay.com A szőlő: az egyiptomiak bort állítottak elő belőle, a természet ajándékának tekintették. A szőlőcukor rengeteg energiát szolgáltat, és gyorsan bekerül a vérbe. Ballasztanyagai segítik az emésztést, antociánjai pedig a rák és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében segítenek. Foto:pixabay.com Az eper: véletlenül fedezték fel Franciaországban. Először tudatosan 1870-ben ültették. Serkenti az emésztést és a veseműködést, immunerősítő, tisztító hatású, segít a sejtek fejlődésében. Gazdag ásványi anyagokban, gyümölcssavban, C-, B1-, B2- és A-vitaminban. Foto:123rf.com A fekete ribizli: Közép-, és Kelet- Európából származik. A 16. századtól kezdve termesztik. A gyümölcs gazdag káliumban, kálciumban, foszforban, pektinben és gyümölcssavakban. Szokatlanul magas C-vitamin tartalma. A fekete ribiszke az emberi szervezet szempontjából a legértékesebb bogyós gyümölcsfajtának számít. Foto:pixabay.com A fekete áfonya: már a középkorban gyógynövényként volt ismert. Nagy mennyiségben tartalmaz citrom-, alma- és más gyümölcssavakat, gazdag ásványi anyagokban, elsősorban vasban, cserzőanyagokban és vitaminokban. Antocián tartalma erősíti az immunrendszert, és jelentősen késlelteti az öregedési folyamatokat. Foto:pixabay.com A málna: a kőkorszakban is ismerték, de csak az ókorban használták először gyógynövényként. A málna cukrot, gyümölcssavat, pektint, ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, kálium), valamint A provitamint, B1-, B2- és C-vitamint tartalmaz. Foto:123rf.com A vörös áfonya: különösen magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Az áfonya segíti a bél- és hólyagműködést. A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat. Gyümölcsök kalóriatartalma- jó tudni miből mennyit együnk A ribizli: káliumot, kálciumot, foszfort, sok pektint tartalmaz, gazdag citromsavban és más gyümölcssavakban. Különösen magas C-vitamin tartalma. Foto:pixabay.com Mintaétrend a bogyós gyümölcs diétához Hétfő Reggeli: 1 csésze zöld tea, 1 szelet rozskenyér, 1 kávéskanál erdei vegyesgyümölcs lekvár Tízórai: 10 dkg szeder Ebéd: paradicsomos penne Uzsonna: 10 dkg szeder Vacsora: 1 szelet rozskenyér, light margarin, 1 kávéskanál erdei gyümölcs lekvár, szederlé Kedd Reggeli: 1 csésze zöld tea, 1 szelet rozskenyér, 1 szelet sajt, 1 kis fürt szőlő Tízórai: 10 dkg szőlő Ebéd: 10 dkg csirkemell filé szőlőmártással, 10 dkg barnarizs Uzsonna: 10 dkg szőlő Vacsora: 1 szelet rozskenyér, 1 kis fürt szőlő, szőlőlé Szerda Reggeli: 1 db epres joghurt, 5 dkg gyümölcsös müzli Tízórai: 10 dkg eper Ebéd: 15 dkg tengeri halfilé, majonézes burgonyasalátával Uzsonna: 10 dkg eper Vacsora: 1 db epres joghurt, 2 db korpás keksz Csütörtök Reggeli: 1 db vegyes gyümölcs joghurt, 1 csésze zöld tea, 2 db puffasztott rizsszelet Tízórai: 10 dkg ribizli Ebéd: sajtos makaróni Uzsonna: 10 dkg ribizli Vacsora: 1 db vegyes gyümölcs joghurt, 1 teáskanál lenmaggal Péntek Reggeli: 1 csésze zöld tea, 1 szelet rozskenyér áfonyalekvárral Tízórai: 10 dkg áfonya Ebéd: sajttal töltött csirkemell zöldsalátával Uzsonna: 10 dkg áfonya Vacsora: 1 db áfonyás joghurt, 2 db korpás keksz Szombat Reggeli: 1 csésze zöld tea, 1 db málnás joghurt, 5 dkg müzli Tízórai: 10 dkg málna Ebéd: 15 dkg natúr csirkemell filé, 15 dkg párolt vegyes zöldséggel Uzsonna: 10 dkg málna Vacsora: 1 db málnás joghurt, 2 db korpás keksz Vasárnap Reggeli: 1 csésze zöld tea, 1 szelet rozskenyér vörösáfonya lekvárral Tízórai: 10 dkg vörösáfonya Ebéd: 10 dkg tengeri halfilé főtt burgonyával, 10 dkg párolt zöldséggel Uzsonna: 10 dkg vörösáfonya Vacsora: 2 db puffasztott rizsszelet, 1 db light kockasajt, 1 szelet marhapárizsi Forrás: edenkert.hu