AquaZumba Ágicával

Az AquaZumba egy Magyarországon még alig ismert, de egyre gyorsabban terjedő vízi mozgásforma, ami kellemes és ízületkímélő is egyben.

A zumba nem sport, de nem is tánc – valahol a kettő között van. Kialakulása arra az egyszerű tényre vezethető vissza, hogy a táncolni vágyók gyakran nem találtak maguknak párt. A zumba fitness olyan mozgásforma, amely szinte minden, latin-amerikai tánc-elemet magában foglal, így az órák nemcsak a mozgás miatt vérpezsdítőek. Miközben jól átmozgatnak, fogyasztanak, a legkedveltebb táncok alapjait is elsajátíthatja az ember

Megérkezett a legújabb őrület is az AquaZumba, ami tulajdonképpen nem más, mint a hagyományos „szárazföldi” zumba vízi változata. Ez a mozgásforma is minden izomcsoportot megmozgat. Úgy vannak összeállítva a mozdulatok, hogy a mindent átmozgató mozdulatok mellet jól is érezzük magunkat.

A Reggeli műsorában VV Ágica és Katus Attila profi AquaZumba oktatóval próbálhatta ki a ValóVilág villa medencéjében ennek az új mozgásformának a mozdulatait. Attila elárulta, hogy itt legalább nehéz megizzadni, ámbár nagyon könnyen lehet csalni, viszont az izületeket kímélni tudjuk. Ágica találkozott már a zumbával, de most próbálta először a vízi változatot.

A vízi változat mostanában kezd el terjedni Magyarországon és most indulnak több helyen órák is. Amellett, hogy jól érezzük magunkat, pár hónap alatt formába lehet lendülni ezzel a fajta felszabadult mozgással.

Forrás: