A rizs gyulladáscsillapító lehet

Egy új tanulmány rámutatott, hogy a feketerizs héjának gyulladást csökkentő hatása lehet.

A kutatást Mendel Friedman, a Kaliforniai Mezőgazdasági Kutatóközpont munkatársa vezette. A vizsgálatok eredménye az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) díjnyertes ?Globális kihívások/ kémiai megoldások? című podcast-sorozatának központi témája lett.

Már a korábbi kutatások eredményei is azt igazolták, hogy a feketerizs fogyasztása jó hatással van az ember egészségi állapotára. A feketerizs héját a barnarizs feldolgozása során távolítják el a rizsszemekről, hogy végül előállítsák a jól ismert fehérrizst.14454A sejttenyésztésen alapuló kísérletek megmutatták, hogy a feketerizs héja csökkenti a gyulladásokat okozó hisztamin termelődését. A laboratóriumi egereken végzett kutatások azt mutatják, hogy a tíz százalék feketerizst tartalmazó étrend nagymértékben csökkenti az ekcémás bőrirritációt és gyulladásokat.

A kutatásról szóló teljes beszámoló az Amerikai Kémiai Társaság Journal of Agricultural and Food Chemistry című folyóiratában jelent meg.

Karácsonyi ajándékvadászat

144784Hoppá! Rátaláltál egy ajándékkosárra ebben a  cikkben. Gyűjts  össze további 4 darab  ugyanilyen ikont, majd küldd el nekünk a cikkek címeit a [email protected] e-mail címre december 20-ig. Ha a szerencse rád talál, értékes ajándékokat nyerhetsz!

A partnereink oldalain megtalált további 5 ikonnal növelheted az esélyeid a sorsoláson.

shopping.hu, napidoktor.hu, napiotthon.hu

Forrás: