Boldogok a sikeres emberek, mert övék a nyugalom országa

A Harvard Egyetem kutatói szerint a boldogság nem csak jó közérzetet okoz, hanem a sikerhez is hozzásegít.

A pozitívan gondolkodó emberek biológiai előnyben vannak a semlegesekhez és a negatívokhoz képest. Mindezt Shawn Achor, az Ausztráliában jövő hónapban megjelenő A Boldogság Előnyei című könyv szerzője állítja. Hozzáteszi: a pozitív gondolkodás olyan képesség, amely tanulható. Alább következzen néhány ötlet, amely a szerző szerint hozzásegít a jó dolgok meglátásához:

Meditáljon!

A rendszeres meditálás növeli a boldogságszintet, csökkenti a stresszt, sőt az immunrendszert is erősíti.

Várjon valamit!

A várakozás gyakran a tevékenységek legélvezetesebb része. Ha most nincs ideje nyaralni menni, vagy szórakozni a barátaival, legalább tervezzék el!

Legyen kedves!

Csökkenti a stresszt, és a mentális egészség szempontjából is kiemelten fontos.

Töltse meg pozitív dolgokkal a környezetét! Szeretteink képeinek kirakása az irodai asztalra nem csupán díszítő célt szolgál: bármikor rájuk pillantunk, pozitív érzések töltenek el bennünket.13118Sportoljon!

Ez hatékony és hosszantartó módja annak, hogy jókedvre hangoljuk magunkat. Fusson, sétáljon, lovagoljon vagy egyszerűen csak ugráljon ? mindegy, a lényeg a mozgás.

Ne megfogható dolgokra költsön!

Inkább vegyen színházjegyet, vagy szórakozzon a barátaival. Ezek az élmények hosszabban tartó jó hangulatot okoznak, mint a vásárlás. A családdal, barátokkal való időtöltés szintén hozzásegít a boldogsághoz.

Koncentráljon az erősségeire!

Találja meg, mi az, amiben jó (angolul tudóknak segítségükre lehet a www.viasurvey.org oldal), és gyakorolja minden nap! Kutatások bizonyítják, hogy minél több a sikerélményünk, annál boldogabbak leszünk.

Forrás: