Séta van!

Számos fizikális betegséget előzhet meg, ha valaki napi tízezer lépést tesz.

Emellett az aktív sétálás segít a mentálhigiénés egyensúly helyreállításában, valamint a környezetünk és önmagunk mélyebb megismerésében. Éppen ezért a kisalföldi megyeszékhelyen országos kampány indul július 3-án. Bár a mozgalon honlapja igencsak béta állapotban van, már most jól kiolvasható belőle céljük: “a Séta van! kampány a sétálást szeretné ajánlani annak érdekében, hogy minél többen csatlakozzanak a mozgalomhoz, amelynek keretében egyénileg és közösen szó szerint lépésről-lépésre alakítjuk ki életünk minden vonatkozásban egészségesebb és élvezetesebb mindennapjait” – írják a honlapjukon az ötletgazdák. Közleményükből kiderül, azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon minél több ember felfedezze a rendszeres sétálásban-gyaloglásban rejlő értékeket.
781A Séta van!-t a WHO hazai partnerszervezete, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége és a ?Séta van!? Alapítvány indította azzal a céllal, hogy hazánkban első alkalommal szólítsa meg a társadalmat csak pozitív üzeneteket közvetítő, minden tiltó és fenyegető tartalmat elutasító, népegészségügyi jelentőségű prevenciós kampány, amelytől a kezdeményező szakemberek nagyobb hatékonyságot, szélesebb társadalmi bázis felépülését várják. Egészséges járást tanító Járóiskola, Gyalogló Suli program, mrevenciós mozgásszervi szűrés – néhány elem a programból. Emellett elhasznált, sokat járt cipőket gyűjtenek a helyszíneken a szervezők az egyéb játékok és akciók közt.

Győrben indul útjára a kampány. Ennek fő oka, hogy a város tajga annak a projektvárosi körnek, amelyben 74 európai város közvetlenül kapcsolódik a WHO Európai Regionális Irodájához. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének 2010-es soros elnöke Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A július 3-i győri eseményt Miklósiné Bertalanfy Mária, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége Igazgatótanács elnöke nyitja meg – derül ki a közleményből. A kampány az októberi Gyaloglás Világnapjáig további tíz városba jut el.

Forrás: