A brit feleségek nem jönnek ki az anyóssal

A brit feleségek 40 százalékának feszült a viszonya anyósával, minden tizedik már annyira összeveszett férje anyjával, hogy jelenleg nem állnak szóba egymással – derült ki egy tanulmányból.

A legtöbb civakodás a gyerekek/unokák neveléséből adódik, de rendkívül széles a vitatématár: a divattól a testsúlyon át az élet minden apró mozzanatára kiterjed.

A nagy-britanniai felmérés kétezer felnőtt nőre terjedt ki. Negyvenegy százalékuk esetében már előfordult, hogy megkérték férjüket, beszéljen anyjával, mert olyasvalamit tett vagy mondott, ami nagyon nincs ínyére. A nők fele veszekedett már párjával az anyós miatt, 40 százalék olyan gyakran, hogy az már komoly feszültséget kelt a párkapcsolatban. Tizenöt százalékos azok aránya, akik igen közel jutottak a váláshoz párjuk anyja miatt

egyed%25C3%25BCl2.

A The Daily Telegraph című lapban ismertetett tanulmány mindazonáltal kitér arra is, hogy sok jó köszönhető a nejek anyósainak, mindenekelőtt a gyerekekre való vigyázás.

A vizsgálatot végző OnePoll cég kérdései az anyósok keresztneveire is kiterjedtek. Az eredmény alapján a legkiállhatatlanabbak a Margaret, Marjorie és Brenda nevűek. A tízes listán utánuk következnek a Lindák, Maureenek, Peggyk, Angelák, Barbarák, Patriciák és Cynthiák.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.