Több, mint 40 halálos áldozat a fagy miatt!

A nagy hideg miatt eddig 43-an fagytak meg Ukrajnában, több mint 700 embert pedig fagysérülésekkel kezelnek kórházban.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának szerda reggeli jelentése szerint a rendkívüli hidegre való tekintettel országszerte 1735 segélynyújtó helyet létesítettek, és további 120 melegedő helyiség kialakítása van folyamatban. Ezeket a meleg ételt és teát, valamint orvosi elsősegélyt biztosító helyeket 2012. január 27-e óta több mint 31 ezren, csak az utóbbi huszonnégy órában hét és félezren keresték fel.

A tárca közleménye szerint a kihűlés miatt életüket vesztettek közül 28-an az utcán, heten az otthonukban fagytak meg, nyolcan pedig kórházi kezelés közben haltak meg. Az utóbbi öt nap során Ukrajna-szerte 854-en fordultak fagysérülések vagy kihűlés miatt orvoshoz, közülük 723-an szorultak kórházi ellátásra.

5pcmxicd1

Kárpátalján eddig egy halálos áldozatot követelt a nagy hideg. Kedden a perecsenyi járási Turja Bisztra (Turjasebes) község határában egy férfi rőzsegyűjtés közben fagyott meg az erdőben.

A rendkívüli időjárás miatt több mint háromezer ukrajnai iskolában szünetel az oktatás, közel 450 ezer tanuló otthon vészeli át a leghidegebb napokat.

Forrás: