Miskolcon javult, Budapesten rosszabodott a levegő!

Miskolc fölött kissé javult a levegő minősége, ezért a szerdán elrendelt szmogriadó riasztási fokozata helyett csütörtöktől a tájékoztatási fokozat lépett érvénybe – tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t.

Miskolcon üzemelő automatikus mérőállomások adatai szerint csökkent a szálló por (PM10) mennyisége a levegőben, ezért jelenleg a szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben – közölte a szóvivő.
A meteorológiai előrejelzések szerint ugyanakkor további javulás nem várható, ismét tartani kell a levegő minőségének romlásától.

Tarlós István főpolgármester november 17-én reggel hat órától további intézkedésig elrendelte a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott járművek közlekedési tilalmát a főváros közigazgatási területén. Ez a korlátozás mindennap 6 órától 22 óráig tart. Közleményében a hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, s a megszegőivel szemben százezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Forrás: