Még ma is záporokkal tarkított a melegedés

Szakadozik a felhőzet, de még így is szórványosan van kilátás záporra, zivatarra. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatérhet a 25-30 fokos meleg.
esosido2
Egy felettünk húzódó sekély ciklon a meleg- és hidegfrontra érzékenyeket egyaránt megterheli. A fejfájás, migrén mellett megnövekedhet a reflexidő. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. Fokozódik a görcshajlam.
Pollenjelentés
A következő napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Helyenként közepes szintet érhet el az útifű, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hársfa virágporának mennyisége is. A lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.