Üzleti vacsora az otthonunkban

A mai világban gyakori fogalom az üzleti ebéd, vacsora. Sokan karrierjük építése miatt hívják meg kollégáikat, főnökeiket. Tudni illik, hogy mi illik ilyenkor!

Az első és legfontosabb dolog, hogy mindenki kényelmesen le tudjon ülni az asztal mellé. Annyi széket, és terítéket rakjunk, amennyi vendég várható!

Az asztalterítőt célszerű kivasalni felhelyezése előtt. Lehetőség szerint legyen fehér, vagy ha a manapság divatos ún. „középterítőt” is használunk, akkor annak a színe egyezzen meg a szalvéta színével!

Kerüljük a felesleges díszítéseket, mert két szemben ülő vendég nem tud majd zavartalanul kommunikálni! Ha mégis dekorálunk, elég egy vékony váza pár szál virággal. Kihelyezni az asztalra szigorúan csak a díszítés végén!

Az első amit az asztalra készítsünk, az ültető tányér, melynek funkciója hogy jobb alátámasztást ad a rajta lévő tányéroknak, illetve gátat szab az elcsöppenő ételnek. Értelemszerűen erre kerül a lapos, majd a mélytányér.

asztal

Baloldalon sorakoznak a villák úgy, hogy legkívül a nagyvilla legyen. A tányér fölött a desszertes kés és villa, illetve kiskanál, kávéskanál kívülről befelé haladva.

A "zsemletányér" a teríték bal oldalára kerül, erre tesszük a fűszervajat és kenyeret, esetleg savanyúságot.

Elsődleges, hogy a vendég minden akadályoztatás nélkül kényelmesen tudja fogni a poharát, illetve fontos a felszolgálható italok milyensége. Első helyen a vizespohár van, ennek a pohárnak a használata a leggyakoribb. Ezt követi a pezsgős, majd borospoharak.

Fontosabb étkezéshez a textilszalvéta dukál, melyet a zsemletányérra szokás felhelyezni.

Végül helyezzük el a terítékhez illő tartókban fűszereket: só, bors, paprika. Ugyan színvonalas éttermekben nem csinálják, mi a saját asztalunknál tehetünk fogvájót is.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: