Trattoria a teraszon 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet Barátokkal beszélgetni, borozni az egyik legjobb dolog a nyári estéken. Persze a bor mellé némi ropogtatnivaló is elkél, mint például az olaszok nagy kedvence, a grissini. További apró ötletek, partifalatok a Fahéj magazin nyári számában! Grissini Hozzávalók (kb. 20 db-hoz): 50 dkg kenyérliszt 3 dl meleg víz 1 csomag szárított élesztő 1 teáskanál só 1 teáskanál méz 3 teáskanál olívaolaj 1. A lisztben elkeverjük az élesztőt és a víz kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. 2. Elkezdjük dagasztani, fokozatosan adva hozzá a vizet (lehet, hogy nem fog kelleni az összes). 3. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen legalább a kétszeresére kelesztjük. 4. A megkelt tésztát 20 egyforma méretű darabra osztjuk, melyekből rudakat sodrunk. A sodort vastagság kb. kétszeresét fogjuk kapni sütés után. 5. Kivajazott tepsibe tesszük a rudakat és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Forrás: