Trattoria a teraszon

Barátokkal beszélgetni, borozni az egyik legjobb dolog a nyári estéken. Persze a bor mellé némi ropogtatnivaló is elkél, mint például az olaszok nagy kedvence, a grissini.

További apró ötletek, partifalatok a Fahéj magazin nyári számában!

Grissini

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

50 dkg kenyérliszt

3 dl meleg víz

1 csomag szárított élesztő

1 teáskanál só

1 teáskanál méz

3 teáskanál olívaolaj

Fahéj Magazin

1. A lisztben elkeverjük az élesztőt és a víz kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot.

2. Elkezdjük dagasztani, fokozatosan adva hozzá a vizet (lehet, hogy nem fog kelleni az összes).

3. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen legalább a kétszeresére kelesztjük.

4. A megkelt tésztát 20 egyforma méretű darabra osztjuk, melyekből rudakat sodrunk. A sodort vastagság kb. kétszeresét fogjuk kapni sütés után.

5. Kivajazott tepsibe tesszük a rudakat és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Fahéj Magazin

Forrás: