Ropogós sült csirkés receptek 2012-07-25 Blog Megosztás: Tweet Íme, három finom és különleges csirkés recept, amelyek frissek és ropogósak, hiszen a csirkét is ellehet több féle variációban is készíteni. Csirkemell íjászmester módra Finom csirkés receptet, amely a férjek kedvence is lehet, hiszen sörrel készül. Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 12 dkg vékony húsos szalonna, 1 tojás, 8 dkg liszt, 0,5 dl sör,1 dl tej, csipet só, olaj. A húst megmossuk, majd kb. 2-3 cm kockákra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk, majd felváltva a csirkékkel nyársra húzzuk. Egy tálban a tojást felverjük, adunk hozzá lisztet, sört, kevés sót, felöntjük a tejjel és jó kikeverjük. A nyársakat először megforgatjuk lisztben majd a sörös tésztában és forró olajban kisütjük. Egy konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük majd friss salátával tálaljuk. Pirított csirke jóasszony módra Gyorsan elkészíthető finom csirkés recept a hétvégi ebédhez. Hozzávalók: 1 nagyobb konyhakész csirke, só, bors, 5 dkg liszt, 10 dkg főzőmargarin, kis paradicsompüré, 20 dkg csiperkegomba, vöröshagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 kg burgonya, olaj. A csirkét feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután egy tálba lisztet teszünk és a csirkét mindkét oldalán beleforgatjuk, majd serpenyőben, forró margarinban hirtelen megsütjük, ezután felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk. Ha zsírjára sült kiszedjük, és egy tálra tesszük. A visszamaradt zsírban paradicsompürét egy kis kanál liszttel megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel. A gombát, a hagymát és a szalonnát is felkockázzuk és mindegyiket megpirítjuk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén a ragut a megsütött csirkére halmozzuk tálaláskor és sült krumplival tálaljuk. Friss salátát kínáljunk hozzá. Pirított csirke vadász módra Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk. Hozzávalók: 1 konyhakész nagyobb csirke, só, bors, 6 dkg liszt, olaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor. A gyors barnamártáshoz: 4 kanál olaj, 3 kanál cukor, 1 sárgarépa, 2 kanál liszt, 3 dl víz, 2 kanál Worcester mártás, só, bors. A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét. A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig. Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: