Raffaellot otthon is készíthetünk!

Neve hallatán az imádnivaló kókuszos golyócskák képe megjelenik a képzeletünkben – a raffaellót azonban otthon is elkészíthetjük.

Olyan finomságokat, mint a kókuszos raffello golyók, magunk is alkothatunk otthon. A masszát hosszabb ideig kell állni hagyni, de ez az egyetlen hátránya…

Hozzávalók:

– 25 dkg cukor

– 25 dkg margarin

– 25 dkg kókuszreszelék

kókusz

– 1 db vagy 3 db (akkor keményebb lesz és nem kell 1/2 na-pig hűteni) 90 g-os tejpor

– mogyoró, dió vagy mandula

1 dl vízben felfőzzük a cukrot, még melegen hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt, beletesszük a tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Jól elkeverjük és hűtőben hosszú ideig pihentetjük, legalább 1/2 napig.

Ha 3 db tejporral csináljuk, csak 20-30 percig. Amikor már jó kemény a massza, golyókat formálunk belőle, közepébe beletesszük a mandulát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Forrás: