Raffaellot otthon is készíthetünk! 2012-04-02 Blog Megosztás: Tweet Neve hallatán az imádnivaló kókuszos golyócskák képe megjelenik a képzeletünkben – a raffaellót azonban otthon is elkészíthetjük. Olyan finomságokat, mint a kókuszos raffello golyók, magunk is alkothatunk otthon. A masszát hosszabb ideig kell állni hagyni, de ez az egyetlen hátránya… Hozzávalók: – 25 dkg cukor – 25 dkg margarin – 25 dkg kókuszreszelék – 1 db vagy 3 db (akkor keményebb lesz és nem kell 1/2 na-pig hűteni) 90 g-os tejpor – mogyoró, dió vagy mandula 1 dl vízben felfőzzük a cukrot, még melegen hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt, beletesszük a tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Jól elkeverjük és hűtőben hosszú ideig pihentetjük, legalább 1/2 napig. Ha 3 db tejporral csináljuk, csak 20-30 percig. Amikor már jó kemény a massza, golyókat formálunk belőle, közepébe beletesszük a mandulát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. Forrás: