Nyáresti sütőgetés 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet Végre itt a grillszezon! Egy kis rafinériával finomabbnál finomabb pácokat készíthetünk a grillezendő húsokhoz, de a köretekről se feledkezzünk meg! További pácreceptek, grillköretek a Fahéj magazin nyári számában! Sztanó Orsolya receptjei – www.facebook.com/Thewonderingchef Barbecue mártás Hozzávalók (4-5 szelet húshoz): – 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva – 3 gerezd fokhagyma apróra vágva – 1 dl ketchup – fél dl almaecet – 2 evőkanál Worcestershire szósz – kevés chilipor – 3 evőkanál cukor Egy kis lábasban megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Gyakori kevergetés közben alacsony lángon addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Csirkeszárnyhoz és oldalashoz a legfinomabb szezámmal sütve. Csirke-hagyma-szalonna nyárs Hozzávalók (1 nyárshoz): – 2 vastag szelet lilahagyma – 3 vastag kocka csirkemell – 3 közepes kocka szalonna Sütés előtt szórjuk meg a nyársakat pirospaprikával és friss (vagy olajban eltett) medvehagymával. Korianderes újkrumpli Hozzávalók (3-4 személyre): – 1 kg újkrumpli héjában megfőzve – 1 marék friss korianderlevél – 1 db citrom leve – 1 evőkanál vaj – só 1. A főtt burgonyákat félbevágjuk. 2. Egy serpenyőt helyezünk a grillre, megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a krumplikat. Megszórjuk a korianderrel, rácsepegtetjük a citromlevet és megsózzuk. Forrás: