Mokkás-nutellás omlós teasütemény

Gyorsan elkészíthető, hűs krémmel töltött kávés-nutellás finomság receptjével csillapíthatjuk az édesség utáni sóvárgásunkat.

Ha megunnánk a gyümölcsök édességként való fogyasztását, irány a konyha. A következő recepttel egy kávés-nutellás kekszet készíthetsz, ami eleget tehet az édesség utáni vágynak. Sajnos a sütőt be kell kapcsolni, de hamar készen vannak a kis kekszek, és hideg krémmel tölthetők, ami talán kárpótlás lehet a sütő beüzemeltetéséért.

nutella

Hozzávalók:

– 1 bögre sótlan vaj

– 1+¾ bögre liszt

– ½ bögre barna cukor

– ¼ bögre cukor

– ¼ bögre kakaópor (nem édesített)

– 1 tk vanília aroma

– 2 tk instant kávé

Nutella

nutella

Elkészítés:

– Egy keverő tálban a lágy vajat, a cukrot, a vanília aromát és az instant kávét keverjük össze.

– Egy közepes nagyságú tálba szitáljuk le a lisztet és a kakaóport, és adjuk hozzá a sót.

– Fokozatosan keverjük a lisztet a vajas krémhez, míg csomómentes nem lesz. Ezt majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe egy órára.

– Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 5-6 mm vékonyságúra. Vágjuk 2-3 db-ra. Ezeket tegyük egy sütőpapír által kibélelt tepsibe, egymástól kb. 5 cm távolságra.

– Tegyük a sütőbe a tepsit és 150°-on 20 percig süssük. Mikor elkészült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

– Ha teljesen kihült tegyünk krémet az egyik lapra, majd ezt követően a másik – megmaradt lapot a krémre, mintha szendvics lenne.

Forrás: