Mokkás-nutellás omlós teasütemény 2012-08-27 Blog Megosztás: Tweet Gyorsan elkészíthető, hűs krémmel töltött kávés-nutellás finomság receptjével csillapíthatjuk az édesség utáni sóvárgásunkat. Ha megunnánk a gyümölcsök édességként való fogyasztását, irány a konyha. A következő recepttel egy kávés-nutellás kekszet készíthetsz, ami eleget tehet az édesség utáni vágynak. Sajnos a sütőt be kell kapcsolni, de hamar készen vannak a kis kekszek, és hideg krémmel tölthetők, ami talán kárpótlás lehet a sütő beüzemeltetéséért. Hozzávalók: – 1 bögre sótlan vaj – 1+¾ bögre liszt – ½ bögre barna cukor – ¼ bögre cukor – ¼ bögre kakaópor (nem édesített) – 1 tk vanília aroma – 2 tk instant kávé – Nutella Elkészítés: – Egy keverő tálban a lágy vajat, a cukrot, a vanília aromát és az instant kávét keverjük össze. – Egy közepes nagyságú tálba szitáljuk le a lisztet és a kakaóport, és adjuk hozzá a sót. – Fokozatosan keverjük a lisztet a vajas krémhez, míg csomómentes nem lesz. Ezt majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe egy órára. – Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 5-6 mm vékonyságúra. Vágjuk 2-3 db-ra. Ezeket tegyük egy sütőpapír által kibélelt tepsibe, egymástól kb. 5 cm távolságra. – Tegyük a sütőbe a tepsit és 150°-on 20 percig süssük. Mikor elkészült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. – Ha teljesen kihült tegyünk krémet az egyik lapra, majd ezt követően a másik – megmaradt lapot a krémre, mintha szendvics lenne. Forrás: