Milyen mogyorót együnk? – Pisztácia, Kesudió, Mandula, Brazil mogyoró

Kicsi és tele van kalóriával. Az egész mogyoró a tanulmányok szerint csökkenti a szív- és érendszeri megbetegedések esélyét, a koleszterin szintet, tartalamaz omega 3 zsírsavat, E és B vitamint.

Ha sótlan formájában, esetleg csokoládéval együtt fogyasztjuk, akkor értékes kalória forrás, ha sózottan, akkor segít az electrolit egyensúly visszaállításában.

Tipp: Vásárolj többféle mogyorót a piacon és készíts saját keveréket, így olcsóbban jössz ki! Egy ízletes és egészséges keverék: mézes pörkölt mogyoró és étcsokis mandula.

Hogyan csomagoljuk? Ha nagyon nagy melegben túrázunk, csomagoljuk kis dobozba, különösen, ha csokoládés változatot választottunk. Tegyük a pakkot a hátizsák belsejébe.

Kesudió

A tanulmányok szerint rengeteg magnéziumot és K vitamint tartalmaz. Chilivel és sajttal ízesítve kiváló.

Pisztácia

Sok luteint és potáziumot tartalmaz.

Mandula

A number 1 szerintünk. Tartalmaz rengeteg kalciumot és E vitamint.

Brazil mogyoró

Magyarországon kevésbé ismert, de nagyon nagyon finom! Rengeteg szelént tartalmaz, ez akutatások szerint a prosztatatrák megelőzésében fontos szerepet játszik.

Forrás: Turistamagazin