Milyen mogyorót együnk? – Pisztácia, Kesudió, Mandula, Brazil mogyoró 2017-03-07 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet Kicsi és tele van kalóriával. Az egész mogyoró a tanulmányok szerint csökkenti a szív- és érendszeri megbetegedések esélyét, a koleszterin szintet, tartalamaz omega 3 zsírsavat, E és B vitamint. Ha sótlan formájában, esetleg csokoládéval együtt fogyasztjuk, akkor értékes kalória forrás, ha sózottan, akkor segít az electrolit egyensúly visszaállításában. Tipp: Vásárolj többféle mogyorót a piacon és készíts saját keveréket, így olcsóbban jössz ki! Egy ízletes és egészséges keverék: mézes pörkölt mogyoró és étcsokis mandula. Hogyan csomagoljuk? Ha nagyon nagy melegben túrázunk, csomagoljuk kis dobozba, különösen, ha csokoládés változatot választottunk. Tegyük a pakkot a hátizsák belsejébe. Kesudió A tanulmányok szerint rengeteg magnéziumot és K vitamint tartalmaz. Chilivel és sajttal ízesítve kiváló. Pisztácia Sok luteint és potáziumot tartalmaz. Mandula A number 1 szerintünk. Tartalmaz rengeteg kalciumot és E vitamint. Brazil mogyoró Magyarországon kevésbé ismert, de nagyon nagyon finom! Rengeteg szelént tartalmaz, ez akutatások szerint a prosztatatrák megelőzésében fontos szerepet játszik. Forrás: Turistamagazin