Mézes süti nyáron is fogy!

A mézes sütemények mindig a tél hangulatát idézik, ám ez nem jelenti azt, hogy nyáron nem fogyaszthatjuk őket, sőt!

Tésztáját ajánlott egy napig pihentetni, de emellett nem túl rafinált a mézes sütemény elkészítése. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók:

– 3 dl méz

– 4 dl cukor

– 1 1/2 evőkanál gyömbér

– 1 1/2 evőkanál fahéj

– 1 evőkanál szegfűszegpor

– 350 g margarin

vaj

– 3 dl tejszín

– 1 1/2 kg liszt

– 1 evőkanál sütőpor

A mézet, a cukrot, a fűszert, a margarint összekeverjük. A tejszínt felkeverjük, óvatosan apránként beleöntjük a masszába. A sütőport beleszórjuk a liszt felébe, majd a liszt felét (vagyis ezt) keverjük a masszához. Keményre gyúrt tésztát letakarjuk, 1 napig pihentetjük.

Másnap hozzágyúrjuk a liszt másik felét, majd kinyújtjuk (kb. 0,5 mm vastagra.) Ha szétfolyik, tegyünk hozzá még lisztet.

Majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 1-2 hétig ropogós, utána puhul meg.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: