Mézes süti nyáron is fogy! 2012-07-02 Blog Megosztás: Tweet A mézes sütemények mindig a tél hangulatát idézik, ám ez nem jelenti azt, hogy nyáron nem fogyaszthatjuk őket, sőt! Tésztáját ajánlott egy napig pihentetni, de emellett nem túl rafinált a mézes sütemény elkészítése. Hogyan fogjunk hozzá? Hozzávalók: – 3 dl méz – 4 dl cukor – 1 1/2 evőkanál gyömbér – 1 1/2 evőkanál fahéj – 1 evőkanál szegfűszegpor – 350 g margarin – 3 dl tejszín – 1 1/2 kg liszt – 1 evőkanál sütőpor A mézet, a cukrot, a fűszert, a margarint összekeverjük. A tejszínt felkeverjük, óvatosan apránként beleöntjük a masszába. A sütőport beleszórjuk a liszt felébe, majd a liszt felét (vagyis ezt) keverjük a masszához. Keményre gyúrt tésztát letakarjuk, 1 napig pihentetjük. Másnap hozzágyúrjuk a liszt másik felét, majd kinyújtjuk (kb. 0,5 mm vastagra.) Ha szétfolyik, tegyünk hozzá még lisztet. Majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 1-2 hétig ropogós, utána puhul meg. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: