Mexikói zöldséges tortilla sajtmártással 2012-08-06 Blog Megosztás: Tweet Ez a tortilla igazi nyári étel, tökéletes ebédre vagy vacsorára. Nem tartalmaz húst, így vegetáriánusoknak is ajánljuk. Tamáska László mesterszakács receptje Hozzávalók (6 személyre): – 70 dkg burgonya – 25 dkg vöröshagyma – 15 dkg bébikukorica (konzerv) – 15 dkg zöld ceruzabab – 1 db piros színű kaliforniai paprika – 10 db tojás – olívaolaj, só, törött bors A sajtmártáshoz: – 8 dkg vaj – 5 dkg liszt – 6 dl zöldség alaplé – 2 dl tejszín – 15 dkg Pannónia sajt – 15 dkg kéksajt – 1 db tojássárgája – só, őrölt fehérbors 1. A megtisztított burgonyát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát olívaolajon megpirítjuk. A tojásokat felütjük, sózzuk, majd habverővel jól felverjük. A zöldbabot forrásban lévő vízben 5 percig forrázzuk. A konzerv kukoricát leszűrjük és leöblítjük. 2. Az előkészített burgonyát bő olajban aranysárgára sütjük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a hagymás kaliforniai paprikát, a zöldbabot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd az előkészített tojásokhoz keverjük. Serpenyőben olajat hevítünk, majd az összekevert tojásos-zöldséges burgonyát beleöntjük. 3. A tészta mindkét oldalát lassan megsütjük. Ehhez szükségünk lesz még egy serpenyőre. Az üres serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, majd a félkész állapotban lévő tésztára borítjuk és megfordítjuk a serpenyőket. Ezután készre sütjük a tortillát. 4. Vajon a lisztet habzásig hevítjük vigyázva, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ekkor ráöntjük a zöldség alaplevet és a tejszínt, majd habverővel simára keverjük. Egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a reszelt Pannónia sajtot, valamint a nagyobb darabokra tördelt kéksajtot. Hagyjuk, hogy a sajtok elolvadjanak, majd beforraljuk az egészet. Mikor készen van, félrehúzzuk, és azonnal elkeverünk benne egy tojássárgáját. Forrás: Napidoktor.hu