Mérséklődik a meleg

Délnyugat felől átmenetileg többfelé felszakadozik, majd estefelé elsősorban délen és keleten ismét megnövekszik a felhőzet.

Kezdetben főként az ország északkeleti harmadán, majd elszórtan, estefelé újra több helyen valószínű eső, zápor, főként északkeleten zivatar. A délnyugati szél élénk, néhol erős, zivatarban átmenetileg viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Hidegfront jellegű hatás miatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

nyár

Pollenjelentés
A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte magas marad. A pázsitfű félékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja jellemzően alacsony, de helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony koncentrációban van jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül az ország északi részén magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.