Jéghideg nyári levendulás sorbet

Ha hétvégére meghívja a barátait, vagy rokonait egy nyári esti kerti partira, bátran készítse el a felnőttek részére ezt a finom levendulás sorbetet.

Hozzávalók:

– 1 csésze kristálycukor

– 2 csésze szénsavmentes ásványvíz

– 1 evőkanál levendula (ami nem volt permetezve, tehát étkezési célra is felhasználható)

– 2 és fél kanál kicsavart citromlé

– 2 evőkanál vodka, de más alkohollal is helyettesíthető.

levendula

Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzzük össze a cukrot és a vizet, majd adjuk hozzá a levendulavirágot, és főzzük sziruppá.

Egy 5 perc elteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a szirup kissé kihűl. Végül egy szűrön keresztül öntsük a szirupot egy nagyobb üvegtálba, így a levendulavirágot felfogjuk.

A szirupot a tálban öntsük fel vodkával és citromlével, majd keverjük össze és tegyük be a fagyasztóba a sorbetet, amíg kellő állagúra nem fagy.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: