Jéghideg nyári levendulás sorbet 2012-07-02 Blog Megosztás: Tweet Ha hétvégére meghívja a barátait, vagy rokonait egy nyári esti kerti partira, bátran készítse el a felnőttek részére ezt a finom levendulás sorbetet. Hozzávalók: – 1 csésze kristálycukor – 2 csésze szénsavmentes ásványvíz – 1 evőkanál levendula (ami nem volt permetezve, tehát étkezési célra is felhasználható) – 2 és fél kanál kicsavart citromlé – 2 evőkanál vodka, de más alkohollal is helyettesíthető. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzzük össze a cukrot és a vizet, majd adjuk hozzá a levendulavirágot, és főzzük sziruppá. Egy 5 perc elteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a szirup kissé kihűl. Végül egy szűrön keresztül öntsük a szirupot egy nagyobb üvegtálba, így a levendulavirágot felfogjuk. A szirupot a tálban öntsük fel vodkával és citromlével, majd keverjük össze és tegyük be a fagyasztóba a sorbetet, amíg kellő állagúra nem fagy. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: