Jeges finomság forró napokra 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet A jégkása – vagy olaszul granita – az egyik legegyszerűbben elkészíthető nyári édesség. Nem kell hozzá fagylaltgép és rövid idő alatt összeállítható. Aztán már csak egy jó adag türelem szükséges, hogy kivárjuk, amíg megfagy a mélyhűtőben. További granita receptek a Fahéj magazin aktuális, nyári számában! Vörösboros jégkása Hozzávalók (2 személyre): – 1,5 dl száraz vörösbor – 1 dl víz – 3 evőkanál cukor – fél lime leve 1. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Ehhez a vizet a cukorral feltesszük főni, kb. 10 percet gyöngyöztetjük. A kész cukorszirupot teljesen kihűtjük. 2. A kihűlt szirupot összekeverjük a borral és belefacsarjuk fél lime levét. 3. Egy fagyasztható lapos tálba öntjük és mélyhűtőbe tesszük. 3-4 óra alatt megfagyasztjuk úgy, hogy fél óránként-óránként villával összekeverjük. Forrás: