Így készítsünk nektarin lekvárt

Most van a befőzések szezonja, amikor érdemes minden finomságot elspájzolni a téli hónapokra. Hogy miért pont a nektarin jó lekvár befőzésre? Mert egy igazi vitaminbomba, és különleges ízvilága egészen más,mint a közkedvelt sárgabaracké.

Nektarin lekvár-Hozzávalók:

  • 1 kg nektarin
  • 800 g cukor
  • egy kis citrom leve

Olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek értettek, de még kemények és könnyen leválnak a magról. Miután meghámoztuk, félbe vágtuk és kimagoztuk őket, kockákra vágjuk. Amennyiben nagyobb mennyiséggel dolgozunk, vagy biztosan nem szeretnénk gyümölcsdarabokat hagyni a lekvárban, le is darálhatjuk.

lekvár4

Egy nagyobb lábosban, kis lángon és állandó kevergetés mellett a a nektarint citromlével együtt feltesszük főni. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd újabb, legalább 30 perces főzés következik. Amikor a lekvár fényessé válik, a tűzről levéve száraz üvegebe töltjük.

Ha csökkentett cukortartalommal szeretnénk készíteni, akkor 1 kg gyümölcshöz 300g cukrot és 3:1 arányú dzsemfixet használjunk.

Forrás: CityGreen