Így készítsünk nektarin lekvárt 2018-07-02 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet Most van a befőzések szezonja, amikor érdemes minden finomságot elspájzolni a téli hónapokra. Hogy miért pont a nektarin jó lekvár befőzésre? Mert egy igazi vitaminbomba, és különleges ízvilága egészen más,mint a közkedvelt sárgabaracké. Nektarin lekvár-Hozzávalók: 1 kg nektarin 800 g cukor egy kis citrom leve Olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek értettek, de még kemények és könnyen leválnak a magról. Miután meghámoztuk, félbe vágtuk és kimagoztuk őket, kockákra vágjuk. Amennyiben nagyobb mennyiséggel dolgozunk, vagy biztosan nem szeretnénk gyümölcsdarabokat hagyni a lekvárban, le is darálhatjuk. Egy nagyobb lábosban, kis lángon és állandó kevergetés mellett a a nektarint citromlével együtt feltesszük főni. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd újabb, legalább 30 perces főzés következik. Amikor a lekvár fényessé válik, a tűzről levéve száraz üvegebe töltjük. Ha csökkentett cukortartalommal szeretnénk készíteni, akkor 1 kg gyümölcshöz 300g cukrot és 3:1 arányú dzsemfixet használjunk. Forrás: CityGreen