Hideg, nutellás sajttorta 2012-08-09 Blog Megosztás: Tweet A Nutellás sajttorta elkészítése egyszerű és nem kell beindítani a sütőt, amit a nyári melegben mindenki értékel, továbbá kevés alapanyag kell, amiből finom nyári édességet lehet csinálni. A Nutellás sajttorta nem igényli a sütő beüzemeltetését – csak a hűtőét-, és nincs benne semmilyen kacifántos lépés, amit ne lehetne megcsinálni. Az alapanyagok beszerzése nem lehetetlen, az elkészítés pedig nem igényel sok időt. Ez a desszert bármilyen húshoz tökéletes desszert lehet, emellett kellemes hűsítő édesség a nyári melegben. Jó étvágyat! Hozzávalók: – 150 g csokis keksz (apróra törve) – 3 ek olvasztott sótlan vaj Töltelékhez: – 240 g mascarpone 9 160 g Nutella – 240 ml habtejszín – 1 tk. tiszta vanília aroma Díszítéshez: – Felvert tejszínhab (választható) – Csoki forgács (választható) – Apróra vágott pörkölt mogyoró (választható) Elkészítés: – Egy közepes méretű tálban keverjük össze az összemorzsolt csokis kekszet az olvasztott vajjal. – Egy általunk kiválasztott edény – amiben fel kívánjuk szolgálni, példának okáért egy formás kehely – aljába tetszés szerint tegyünk ebből a vajas morzsából és simítsuk el. (Nem tegyünk sokat, mert akkor nem lesz ropogós. Elég annyi, hogy csak alapja legyen a „sütinek”.) – A tejszínt egy tálban, kézi mixer segítségével keverjük ki kemény habbá, majd tegyük a hűtőbe pihenni. – Egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét a Nutellával habossá. – Keverés közben adjuk hozzá a vaníliát, felvert behűtött tejszínhabot óvatosan keverjük bele a Nutellás masszába. – Az összekevert Nutellás masszát egy kanál vagy habzsák segítségével tegyük abba a kehelybe/pohárba, amit tálalásra választottunk ki. – Fogyasztás előtt 2 óra hűtőben pihentetés javasolt. – Ha szeretnénk, díszíthetjük tejszínhabbal, csoki forgáccsal és az apróra vágott pörkölt mogyoróval. Forrás: