Házi pesto alla genovese 2012-07-16 Blog Megosztás: Tweet Egy finom genovai pesto és egy kis parmezán sajt a legegyszerűbb tésztaételt is feldobja. Bár boltban is kapható, mégis megéri otthon elkészíteni, hiszen így saját ízlésünkre formálhatjuk. Hozzávalók: – 2 marék friss bazsalikomlevél – 1 marék petrezselyemzöld – 3 gerezd fokhagyma – 8 dkg parmezán (vagy pecorino) sajt – 2 evőkanál pirított fenyőmag – kevés só és bors – kb. 1 dl extra szűz olívaolaj (amennyit felvesz a pesto) 1. Az olívaolaj és sajt kivételével a hozzávalókat mozsárban összezúzzuk. (Fontos, hogy fémet nem használhatunk ehhez a művelethez, a bazsalikom ugyanis megkeseredik, ha fémmel érintkezik.) 2. Amikor már pépes, hozzáadjuk a sajtot, majd lassan belecsurgatjuk az olívaolajat. Üvegbe töltjük, a tetejére olívaolajat öntünk. Hűtőben kb. egy hétig eláll. Forrás: