Házi pesto alla genovese

Egy finom genovai pesto és egy kis parmezán sajt a legegyszerűbb tésztaételt is feldobja. Bár boltban is kapható, mégis megéri otthon elkészíteni, hiszen így saját ízlésünkre formálhatjuk.

Hozzávalók:

– 2 marék friss bazsalikomlevél

– 1 marék petrezselyemzöld

– 3 gerezd fokhagyma

– 8 dkg parmezán (vagy pecorino) sajt

– 2 evőkanál pirított fenyőmag

– kevés só és bors

– kb. 1 dl extra szűz olívaolaj (amennyit felvesz a pesto)

Fahéj Magazin

1. Az olívaolaj és sajt kivételével a hozzávalókat mozsárban összezúzzuk. (Fontos, hogy fémet nem használhatunk ehhez a művelethez, a bazsalikom ugyanis megkeseredik, ha fémmel érintkezik.)

2. Amikor már pépes, hozzáadjuk a sajtot, majd lassan belecsurgatjuk az olívaolajat. Üvegbe töltjük, a tetejére olívaolajat öntünk. Hűtőben kb. egy hétig eláll.

Fahéj Magazin

Forrás: