Házi csokifagyi

A csokifagyi egyértelműen a nyár egyik alapkelléke, ha otthon készíted, akkor elképesztő változatokat tudsz születhetnek. Munkára fel!

Az alábbi recepteket fagylaltgépekhez ajánljuk, de az előre elkevert masszát gép hiányában te magad is kevergetheted.

A csokifagylaltok többféle változatban és összeállításban készülhetnek: léteznek kalóriabomba, de alakkímélő, diétás változatok is.

Ha nem számítanak a kalóriák, akkor 20 deka cukor, négy tojás, egy liter tej, két deka csoki vagy ugyanennyi cukrozatlan kakaópor kell a csokifagyi-alaphoz.

Először a cukrot keverd el a tojássárgákkal egy botmixer segítségével, majd töltsd rá az előzően felfőzött, még forró tejet és csokit vagy a kakaót. Kevergesd egészen addig, amíg sűrű keveréket nem kapsz, majd hűtsd le. Töltsd a masszát a fagyigépbe és várd a végeredményt.

csokoládé

Egy másik krémes csokifagyi recept szerint végy 2 tojássárgáját, 100 gramm porcukrot, 75 gramm kristálycukrot, 3 deci tejet, másfél deci tejszínt és 75 gramm fehér csokoládét. A csokifanatikusok étcsoki granulátumot is szórhatnak mindezek mellé. A tojássárgákat, a cukrot keverd össze, a tejet és a tejszínt forrald fel, majd keverd bele a csokit. Töltsd ebbe a tojásos masszát, majd hűtsd le a folyadékot és tedd mélyhűtőbe vagy fagyigépbe.

A diétás csokifagyihoz egy tojásfehérjére, édesítőporra és kakaóporra (cukrozatlan!) lesz szükséged. A tojásfehérjét az általad preferált mennyiségű édesítőszerrel verd habbá, majd keverd hozzá a jó minőségű kakaóport. A keveréket töltsd fagylaltgépbe és hagyd, hogy elvégezze helyetted a munkád. Gép hiányában kis tálkákba öntve és fagyasztóba téve is hűsítő finomságot kapsz.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: