Frontmentes téli idő néhol napsütéssel

Délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt erősen felhős, ködös és gyengén felhős, napos területek egyaránt lesznek.

A felhős, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás helyenként előfordulhat. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -12 fok között alakul, de a derült, vastagabb hóval borított tájakon, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföldön -18, -23 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon -2, -7 fok között alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, bár a magasban fokozatosan egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Derült és borult területek továbbra is lehetnek. A leginkább felhős térségnek a Dunántúl ígérkezik, míg az Alföldön nagyobb esély van a napsütésre. Kedden vastagabb felhők érkeznek fölénk, amelyből elszórtan előfordulhat kisebb eső, ónos eső, havas eső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -8 fok között alakul, de a tartósan derült, havas tájakon -15 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és -6 fok között, a napos tájakon 0 fok körül valószínű, majd kedden már országszerte fagypont feletti csúcsérték várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 25. -3,5 °C -2,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 13,0 °C (1993) legalacsonyabb hőmérséklet: -23,2 °C (1942)

Forrás: met.hu