Folytatódik a meleg, kora nyárias időjárás

Napos időre számíthatunk, de a fátyolfelhők mellett az ország északkeleti harmadán és a Nyugat-Dunántúlon már a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz, és néhol zápor, zivatar is valószínű.

Napközben eleinte a délnyugati, délután a nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire 4 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken 1, 3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Légköri front nem lesz felettünk. Folytatódik a kora nyáriasan meleg időjárás.
Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – továbbra is elérheti a magas szintet. Elkezdődött a platán és a tölgy pollenszórása, pollenjük már többfelé magas, esetenként nagyon magas koncentrációban lehet jelen. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes tartományban marad. A juhar, a nyár és a bükk virágpora általában csak alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat egy-egy szem a pázsitfűfélék, a sásfélék, valamint az ostorfa, a dió, az eperfafélék és a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony marad.

Forrás: met.hu