Étkezési szokások Angliában 2012-03-24 Blog Megosztás: Tweet Egyre nagyobb divat világot látni, s a kulturális városlátogatások is egyre gyakoribbak. Az egyik legnépszerűbb úti cél Anglia. Utazás előtt ismerjük meg az angolok étkezési szokásait is, s étkezzünk úgy, mint ők. Ha Londonban vagy, élj úgy, s étkezz úgy, mint a londoniak… – módosíthatnánk az ismert Rómával kapcsolatos mondást. Az angol étkezési szokások közül érdemes átvennünk jó párat, s akár a saját konyhánkban is „angolos hangulatot varázsolhatunk”. Kezdjük az igazi angol reggelivel! Ez a legismertebb reggeli az egész világon, s érdemes kipróbálni. Az öt „fogásból” álló étkezés minimum 40 percig tart. Az első fogás 100%-os narancslé vagy grapefruit juice (lehet két pohár is). Majd jöhet egy kis müzli vagy gabonapehely tejjel vagy joghurttal. Ezt egy meleg fogás követi: egy nagy lapostányér egyharmadát 1-2 szelet bacon foglalja el tükörtojással, mellette sült kolbász (virslihez hasonlít), sült paradicsomos bab, esetleg gomba is, s egy bundás kenyérhez vagy rösztihez hasonlító köret, melyet díszíthetünk grillezett paradicsommal. Meglepően soknak tűnik mindez egy tányéron, de meg tudjuk enni. Negyedik fogásként még illik elfogyasztani 1-2 pirítóst narancslekvárral, s végül jöhet a kávé vagy tea tejjel. Ez a teljes reggeli kapható sok szálláshelyen, fogadókban, pubokban. A családoknál inkább jellegzetes hétvégi reggeli, hét közben ritkábban fordul elő, bár ráérnének, mivel 9-re járnak munkába, s iskolába. A laktató reggeli után alig esznek valamit délben. Szendvics és 100%-os gyümölcslé a csomagolt ebéd, sokszor a parkokban elfogyasztva. Az 5 órai teázásnak is hagyományai vannak, bár őszintén szólva a munkaidő végét jelentő 5 óra azt jelenti, hogy a pubok pillanatok alatt megtelnek mosolygó, lazító, sörfogyasztó öltönyös angolokkal. Este 7 körül a vacsora valamilyen hús párolt zöldségkörettel, s utána desszert. Népszerű nemzeti étel a bundázott hal sült krumplival, s az almás pite vaníliasodóval. Ne habozzunk kipróbálni! Forrás: